Liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a depus miercuri, in numele Opozitiei parlamentare, motiunea de cenzura. Documentul a fost depus la Cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, anunta Agerpres.

Presedintele PSD, Victor Ponta a anuntat miercuri ca USL ii lipsesc 15 voturi pentru a trece motiunea de cenzura: "Nu este cazul sa cream iluzii, acolo unde realitatea matematica ne spune ca in acest moment avem 216 de colegi in grupurile reunite USL, avem nevoie de 231 de voturi".

"Conform calendarului regulamentar, urmeaza sa o votam, probabil, saptamana viitoare. Nu este cazul sa cream iluzii, acolo unde realitatea matematica ne spune ca in acest moment avem 216 de colegi in grupurile reunite USL, avem nevoie de 231 de voturi", a declarat Ponta la intalnirea cu grupurile prlamentare.

Presedintele PSD a precizat ca temele motiunii de cenzura vizeaza modul in care sunt gestionate resursele tarii, folosirea banilor publici si incalcarea principiului constitutional al autonomiei universitare.

Potrivit lui Ponta, motiunea de cenzura va fi semnata de un numar minim de parlamentari, respectiv 116, astfel incat Opozitia sa mai poata initia un astfel de demers dupa alegerile locale.