Liderul liberal Crin Antonescu a declarat miercuri, la Romania TV, ca este posibil ca PNL sa aiba candidati proprii la toate primariile de sector, in cazul in care PSD nu va fi de acord cu o candidatura a unui liberal la Primaria sectorului 6. Antonescu sustine insa ca nu este vorba despre o rupere a protocolului USL la nivelul Capitalei: "Am avut in Biroul Politic Central de astazi o discutie si un vot pentru un mandat care mi s-a dat mie si domnului Eugen Nicolaescu, ca presedinte al PNL Bucuresti, pentru a continua negocierile", a precizat el.

"Fie avem candidaturi comune pe toate sectoarele, fie, daca nu va fi posibil acest lucru, avem varianta unor candidaturi separate pe sectoare", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu considera ca PNL este indreptatit sa ceara ca Alianta de Centru-Dreapta sa aiba candidati in trei dintre cele sase sectoare. "Daca mergem la paritate pentru Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, mi se pare normal sa impartim si sectoarele".

In plus, presedintele PNL este de parere ca, in eventualitatea unor candidaturi separate, USL ar putea obtine, per ansamblu, mai multe voturi in Bucuresti pentru ca unii liberali ar putea sa resimta un oarecare disconfort sa voteze candidati ai PSD.

Candidatura la sectorul 6 pune in pericol functionarea USL la Bucuresti. Potrivit surselor HotNews.ro, liberalii au amenintat in cadrul negocierilor cu PSD ca, daca nu este propus Rares Manescu candidat, sunt dispusi sa candideze cu liste separate in toate sectoarele. De partea cealalta, PSD il sustine pe Gabriel Mutu si nu este dispus sa cedeze. Social democratii au plusat cerand candidaturi separate doar pe sectorul 6. "Situatia este destul de tensionata. Se discuta in interiorul USL despre candidaturi separate pe Bucuresti. Liberalii au amenintat ca merg separat pe Bucuresti, in timp ce social democratii vor doar candidati separati pe sectorul 6, au declarat pentru HotNews.ro surse USL. UPDATE Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Romania TV, ca este posibil ca liberalii sa aiba candidati proprii la toate primariile de sector, in cazul in care PSD nu va fi de acord cu o candidatura a unui liberal la Primaria sectorului 6.