Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi considera ca Iisus Hristos este temelia convietuirii armonioase, el precizand ca nu vede alt model pentru revigorarea natiunii romane, cu tot cu ura de sine sau de ceilalti care defineste, nefericit, acest ceas istoric de criza, transmite Mediafax.

"Se apropie Sfintele Pasti. Suprema taina a crestinismului, ca religie a Invierii. Din prea multe pacate - aratate cu degetul, dar neasumate personal - societatea noastra pare slab pregatita pentru aceasta sarbatoare majora. Oricat ne-ar otravi cotidianul, politica facuta prost, cu spatele la binele comun, ea nu are dreptul sa invadeze si acest ultim teritoriu necontaminat. Invierea straluceste dincolo de rivalitatile in care ne complacem si deasupra orizontului dezbinat sub care ne petrecem zilele", scrie Baconschi pe blogul sau.

El aminteste ca Lumina pascala ramane cel mai proaspat izvor de speranta pentru fiecare si pentru toti laolalta.

"Nu vad, de jur imprejur, alt model pentru revigorarea natiunii din care facem parte, cu tot cu ura de sine sau de ceilalti care defineste, nefericit, acest ceas istoric de criza. Hristos Cel Inviat este temelia convietuirii armonioase de care ducem lipsa. Sa-L intampinam asadar cu tot ce avem mai nobil in suflet, pentru a rascumpara numeroasele noastre nevrednicii. Le doresc tuturor un Paste binecuvantat, cu pace si bucurie, alaturi de familii, de prieteni, in duhul regasit al iertarii si al iubirii de semeni", mai scrie Baconschi, care este si teolog.