Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca spera ca Andrei Chiliman sa nu demisioneze din PNL pentru ca nu are motive. Antonescu a mai precizat ca nu s-a pus niciodata in discutie candidatura lui Chiliman de la sectorul 1. "S-a interpretat gresit afirmatia mea ca intr-un timp relativ scurt, 2-3 zile, dl Chiliman ar trebui sa ia o decizie. Asta pentru ca domnia sa a invocat demisia, altfel nimeni n-a pus in discutie candidatura sa din partea USL", a explicat Antonescu.

Interventiile seniorilor PNL nu l-au convins pe Antonescu insa acesta a indulcit tonul cand vine vorba de o eventuala demisie a lui Chiliman."In orice partid serios, deci si in PNL, o decizie odata luata de CNEx se respecta, nu se mediaza, nici macar cu dl Campeanu, nici de dl Quintus (...)

Sper ca dl Chiliman sa nu-si dea demisia pentru ca nu are de ce. Nu a fost pusa niciodata in discutie calitatea sa de candidat la primaria sectorului 1", a afirmat Antonescu.

Presedintele PNL a explicat ca nu a cerut demisia lui Chiliman din partid si sustine ca declaratiile sale au fost interpretate gresit.

"S-a interpretat gresit afirmatia mea ca intr-un timp relativ scurt, 2-3 zile, dl Chiliman ar trebui sa ia o decizie. Asta pentru ca domnia sa a invocat demisia, altfel nimeni n-a pus in discutie candidatura sa din partea USL. N-a fost un ultimatum, a fost o evaluare intr-un calendar foarte strict: noi, saptamana viitoare trebuie sa finalizam la detaliu candidaturile si peste inca o saptamana, sa le depunem la Biroul Electoral", a explicat presedintele PNL.

La inceputul saptamanii conducerea PNL la propunerea lui Crin Antonescu l-a demis pe Andrei Chiliman din fruntea organizatiei PNL Bucuresti. Alaturi de acesta au mai fost demisi alti doi lideri de filiala, de la sectoarele 2 si 4 Cristian Popescu si respectiv Giani Dinu.

Citeste si: