Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat miercuri ca o decizie privind revenirea parlamentarilor Opozitiei la lucrarile Parlamentului urmeaza sa se ia in cadrul Uniunii Social Liberale, potrivit Agerpres. El crede ca participarea Opozitiei la lucrarile Senatului este aproape o certitudine, in timp ce la Camera Deputatilor aceasta este conditionata de viitoarea majoritate. 'Daca avem majoritate la Camera, ceea ce nu excludem, cred ca se va reveni', a afirmat Ilie Sarbu, la Palatul Parlamentului.

'Asa cum ati vazut, in ultimele doua saptamani am fost prezenti. Saptamana viitoare vom vedea daca majoritatea ne apartine. Daca se stabileste in cadrul USL ca vom reveni, vom reveni. Acestea sunt decizii pe care trebuie sa le luam in cadrul USL, saptamana viitoare', a precizat Ilie Sarbu intrebat despre apelul facut miercuri de senatorul PC Dan Voiculescu prin care acesta cheama Opozitia la Parlament.

In ceea ce priveste suspendarea Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor, Ilie Sarbu a spus ca este o tema care tine de acest for legislativ. 'Eu nu ma pot pronunta', a adaugat el.

Pe de alta parte, liderul senatorilor PSD a precizat ca sistemul adoptat de comisia parlamentara pentru modificarea legii electorale este similar celui de vot mixt german.