Presedintele fondator al Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, considera ca ar fi momentul ca USL sa se intoarca in Parlament si sa formeze o noua majoritate, iar in aceste conditii, acestia ar putea sa demita Guvernul, sa suspende presedintele si sa organizeze, in maxim trei luni, alegeri parlamentare si prezidentiale, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Dan Voiculescu este de parere ca protestul Opozitiei si-a atins obiectivele, mai ales in contextul recentelor plecari ale unor senatori din grupurile parlamentare ale Coalitiei de guvernare.

''Puterea a pierdut definitiv majoritatea in Senat si, in zilele urmatoare, o va pierde si in Camera Deputatilor. Masina de vot PDL-UNPR-UDMR se dezintegreaza ireversibil. In acest context, cred ca protestul parlamentar al Opozitiei si-a atins obiectivele, regimul Basescu nu mai controleaza forul legislativ. In opinia mea, ar fi momentul ca, din 17 aprilie, USL sa se intoarca in Parlament, sa lupte in plen si comisii, sa formeze o noua majoritate, sa demita guvernul Ungureanu, sa suspende presedintele care incalca sistematic Constitutia si sa organizeze, in maxim trei luni, alegeri parlamentare si prezidentiale'', sustine liderul PC.

Senatorul atrage atentia asupra posibilitatii ca presedintele Traian Basescu sa opteze, dupa eventuala demitere a Cabinetului Ungureanu, pentru un guvern interimar: ''Foarte probabil, dupa demiterea actualului Executiv, Traian Basescu va incerca sa traga de timp, sa sustina un guvern interimar, sa prelungeasca boala societatii si economiei romanesti. Nu mai avem timp de manevrele sale. Domnul Basescu trebuie sa plece de buna voie sau demis prin mijloace constitutionale''.

Dan Voiculescu mai spune ca romanii au nevoie de o ''guvernare solida, stabila'' si capabila sa introduca masuri sociale pentru cetateni: "Romanii au nevoie de o guvernare solida, stabila, capabila sa introduca rapid impozitarea progresiva, sa reduca TVA la alimentele de baza, sa protejeze resursele minerale nationale, sa sustina investitiile, sa readuca salariile la nivelul din 2010 si sa elibereze justitia de sub orice presiune politica pentru a-i putea sanctiona pe cei care au folosit bani publici pe criterii si pentru interese politice''.