Dan Diaconescu a declarat marti, la RTV, ca injumatatirea din nou a licentei OTV, stabilita de Consiliul National al Audiovizualului, reprezinta o decizie "personala" a lui Traian Basescu, "ajuns la disperare in fata sondajelor".

El a sustinut ca decizia CNA "calca in picioare toata legislatia romaneasca" si ca a facut plangeri penale impotriva tuturor membrilor CNA, desi stie ca nu are "niciun fel de sansa".

"Ne afla in Saptamana Mare si s-au dedat la o asemenea marsavie (...) Nu ne-au dat dreptul la contestatie, a fost ceva ca pe vremea inchizitiei", a contiunuat acesta, afirmand ca in cursul zilei de joi se va reduce din nou licenta OTV, astfel incat postul de televiziune sa fie inchis pana la alegerile locale.

Dan Diaconescu a precizat ca una dintre motivatiile invocate de CNA pentru aceasta decizie a fost legata de prezenta unor copii in emisiunile OTV care strigau "Jos Basescu!".

El a sustinut ca i-a intalnit pe acesti copii "mergand la diverse intalniri prin tara" in calitate de ziarist care se intalneste cu telespectatorii sai.

"Exista deja asa, ca o cruciada a copiilor, care se strang pe langa parinti, pe langa bunici, si striga si ei 'Jos Basescu'. Daca copiii mai zic si Jos Basescu, ce sa facem? Cred ca lucrurile sunt clare, se joaca cu puscaria pe masa", a adaugat realizatorul TV.

In opinia sa, decizia de reducere a licentei este motivata si de faptul ca, atunci cand OTV ca "castiga" alegerile, Traian Basescu "intr-o luna-doua-trei e suspendat si se reia procesul Flota".

"Cei care cred ca s-a terminat perioada de prescriere se insala", a avertizat Diaconescu.

In plus, spune el, ANAF a pus marti OTV pe "lista speciala de firme care trebuie administrate de statul roman".

"Incepand de azi statul va administra postul OTV pentru niste datorii de 700 mil lei vechi pe care eu le-as fi avut la o firma", a comentat acesta, in conditiile in care, sustine el, respectiva firma avea la el datorii de doua miliarde de lei vechi.