Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune intr-un interviu, la RFI, ca i s-a propus sa intre in USL, dar a refuzat. "Eu nu plec din PDL, nu demisionez", afirma deputatul european. Intrebat daca regreta declaratiile care l-au adus in aceasta situatie, Preda a raspuns ca "in politica nu-i loc de regrete".

Reporter: Ce forme de contestatie aveti dupa propunerea conducerii PDL de a va exclude din partid?

Cristian Preda: Eu am cerut sa fiu audiat fie in BPN, fie daca BPN nu va considera necesar, in acest CNC, unde de altfel sunt membru si voi merge sa-mi spun punctul de vedere. Pana atunci, sa fie foarte clar: eu nu plec din PDL, nu demisionez. Am refuzat de altfel apelul "camarazilor", pentru ca mi s-a facut aceasta invitatie de a merge in randul USL. Departe de mine un asemenea gand! N-am nimic de-a face cu socialismul in forma USL sau intr-o alta forma. Nu plec, nu raspund unei asemenea invitatii si voi sprijini de altfel candidatii PDL la alegerile locale, in primul rand, pe cei carora le-am promis acest lucru inainte de decizia BPN, ca si pe altii, toti cei care au nevoie de sprijinul meu si care cred ca intelectualii au un loc in politica, pentru a raspunde apelului public, pe care l-a facut si premierul Ungureanu. Nu ma dau in laturi sa sprijin candidaturile in care cred.

Rep.: Mai putin pe cea a lui Silviu Prigoana?

C.P.: Sa-mi dati voie ca de data asta sa-l citez chiar pe Silviu Prigoana: acest subiect este inchis pentru mine, pana in momentul in care vom avea discutia in BPN si in CNC.

Continuarea pe www.rfi.ro.