Deputatul PSD Adrian Nastase a anuntat ca "din respect" pentru cei care l-au votat va candida pentru un nou mandat de parlamentar in acelasi colegiu in care a fost ales in urma cu patru ani, sustinand ca DNA "a fabricat dovezi" in dosarele sale, transmite Mediafax.

Prezent, luni dupa-amiaza, la Mizil (Prahova), unde a participat la lansarea candidatilor USL la primariile din colegiul uninominal pe care il reprezinta in Parlament, Adrian Nastase a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca "din respect pentru cei din colegiu" si pentru cei care l-au votat va candida pentru un nou mandat de deputat in acelasi colegiu uninominal.

In ceea ce priveste dosarele in care a fost condamnat si ale caror sentinte le-a contestat, presedintele Consiliului National al PSD a spus ca aceste dosare reprezinta "o operatiune de hartuire politica".

"Am dovedit timp de sapte ani ca rezist destul de bine, deci capacitatea mea de anduranta este destul de solida, dupa cum ati vazut. Sunt convins ca regimul Basescu va cadea in curand. Sunt ultimele rabufniri, incercari de a introduce prin probe false prin dolari americani care nu erau tipariti la momentul la care probele respective erau privite de catre instanta, de catre DNA. Stiti probabil la ce ma refer, la faptul ca DNA-ul practic a inventat dovezi, a fabricat dovezi iar aceste eforturi vor fi pana la urma zadarnicite", a spus Adrian Nastase.

Acesta a adaugat ca "statul mafiot" pe care il conduce in momentul de fata Traian Basescu "reprezinta o realitate care produce cu adevarat dovezi despre ceea ce nu ar trebui sa reprezinte un stat modern in Europa de astazi".

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in 30 martie, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, in dosarul "Zambaccian", fiind achitat pentru infractiunea de luare de mita.

Si sotia fostului premier, Dana Nastase, a fost condamnata in dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian". Instanta suprema a dispus condamnarea ei la trei ani de inchisoare, tot cu suspendarea executarii pedepsei, pentru "participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala", fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.