Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, luni, pentru Mediafax, ca decizia privind schimbarea din functie a presedintelui PNL Bucuresti, Andrei Chiliman (inlocuit luni cu Eugen Nicolaescu), este una profund nedreapta, el apreciind ca o astfel de masura va afecta performanta partidului in alegeri, la nivelul Capitalei: "Sunt socat. Nu reusesc sa gasesc o explicatie plauzibila pentru aceasta decizie. (...) Lui Andrei Chiliman nu i se poate imputa nimic. El trebuie felicitat, apreciat si sustinut pentru o pozitie serioasa in PNL si in administratia din Bucuresti", spune Ludovic Orban.

"E o masura profund nedrepata, care nu tine cont de performanta lui Chiliman. Aceasta decizie nici din punct de vedere moral nu ar fi trebuit initiata de conducerea PNL. Nu pot gasi niciun motiv serios care sa determine aceasta schimbare", a adaugat deputatul liberal.

El a precizat ca Andrei Chiliman a plasat PNL Bucuresti pe o traiectorie ascendenta, respectiv pe locul unu in plan de alegeri, cu 7-8% mai mult in sondaje fata de locul secund, fiind el insusi candidat PNL la Primaria Sectorului 1, cu 75% intentie de vot in orice sondaj.

Ludovic Orban a tinut sa sublinieze faptul ca Andrei Chiliman a fost ales, alaturi de Vlad Moisescu, vicepresedinte in Biroul lui Crin Antonescu, care, la randul sau, a fost ales senator de Bucuresti cu sprijinul lui Chiliman: "Crin Antonescu a fost ales senator al PNL intr-un moment dificil, cu sprijinul puternic si masiv al lui Andrei Chiliman, care, in 2008, ca primar al Sectorului 1, a avut un rol determinant in alegerea lui Antonescu ca senator intr-un colegiu din Sectorul 1", a spus Orban.

El a precizat ca fostul presedinte al PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu, este candidat liberal la Primaria Sectorului 2, acesta inregistrand o crestere spectaculosa in ceea ce priveste increderea, notorietatea si intentia de vot: "Rezultatul acestor decizii este negativ pentru PNL. Va afecta performanta PNL in Bucuresti, pentru ca trebuie sa ne intrebam cum va vota electoratul candidati despre care Crin Antonescu considera ca nu sunt buni", a spus Orban.

Ludovic Orban mai spune ca noii numiti la conducerea PNL Bucuresti "nu au legatura cu Bucurestiul": "Noile numiri nu au legatura cu Bucurestiul: Nicolaescu e deputat de Calarasi, Chitoiu de Giurgiu. Au si ei de dus campanii dificile in colegiile lor, dincolo de faptul ca au obligatia statutara de a fi membri ai organizatiilor din colegiile lor".

Consiliul National Executiv al PNL a confirmat, luni, decizia BPC de inlocuire a lui Andrei Chiliman la sefia PNL Bucuresti cu Eugen Nicolaescu.