Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde considera ca actualul Parlament nu mai are capacitatea sa realizeze revizuirea Constitutiei, insa aceasta trebuie facuta incepand cu mandatul urmator, el opinand ca trebuie stabilita forma de stat care sa fie adoptata si sustinand republica parlamentara.

"Clasa politica trebuie sa tina cont de referendum, numai ca suntem intr-o situatie atipica. (...) Cred ca Legea fundamentala a statului nu se poate modifica in acest fel, nu se poate veni cu o propunere de tipul: demisionez intr-un timp relativ scurt, dar revizuiti Constitutia. Cred ca acest Parlament nu mai are capacitatea sa revizuiasca Constitutia", a spus Frunzaverde, sambata, la B1 TV.

El nu crede ca in acest moment exista posibilitatea de a se revizui Constitutia, in conditiile in care relatiile politice pe scena romaneasca sunt tensionate, "de intoleranta unii fata de altii". "E o chestiune de incredere, de procedura si de timp", a mai spus Frunzaverde.

El a adaugat insa ca in mod"categoric" este pentru revizuirea Constitutiei.

"In primul rand cred ca trebuie stabilita foarte clar forma de stat pe care o va adopta Romania. Constitutia actuala, datorita faprtului ca a fost elaborata in conditiile acelea istorice si politice, ulterior cosmetizata in 2003, nu mai corespunde stadiului in care se afla Romania astazi. Eu cred ca trebuie revizuita Constitutia incepand cu mandatul urmator al Parlamentului. Cred ca trebuie stabilit foarte clar ca Romania este o republica parlamentara. Primul-ministru este figura centrala, el guverneaza, evident supravegheat de Parlament, asa cum se intampla in Germania spre exemplu. Presedintele - ales de Parlament in mod normal", a spus Frunzaverde.

Fostul democrat-liberal, ales sambata vicepresedinte al PNL, a precizat ca este vorba de punctul sau de vedere.

"In acest fel daca vom aborda lucrurile vor fi evitate foarte multe din situatiile neplacte pe care le-am trait in aceasta perioada", a opinat el.

Frunzaverde mai sustine o alta impartire teritorial-administrativa si un numar mai mic de parlamentari.