Peste 300 de tineri liberali din Braila au trecut la organizatia locala a PRM, nemultumiti de conditiile "impuse" in USL si de lipsa propriilor candidati la alegerile din iunie, dupa cum a declarat liderul grupului care a plecat din PNL, Adrian Vacu, in cadrul unei conferinte de presa organizate in sediul PRM, potrivit Agerpres.

"Am plecat din PNL, partid pentru care am muncit si am avut si functii, pentru ca nu acceptam sa nu avem candidati proprii la primarie si consiliul judetean. Asta ne-a nemultumit si ne-a determinat sa venim in randul PRM, un partid care si-a pastrat verticalitatea, decenta si demnitatea de a nu schimba doctrina si ideile si care a luptat pentru cetatenii acestui oras", a declarat Adrian Vacu Becleanu.

Potrivit presedintelui PRM Braila, George Moisescu, nou-venitii vor primi functii importante in organizatia braileana, unii dintre ei fiind desemnati chiar si candidati pentru alegerile din iunie, avand in vedere ca PRM Braila va merge singur in alegerile locale, refuzand sa intre in nou infiintata Alianta pentru Viitorul Brailei.

Referitor la situatia creata, presedintele organizatiei municipale a PNL Braila, viceprimarul Alexandru Danaila, a declarat sambata ca nu este vorba despre o plecare a trei sute de tineri liberali, ci despre o excludere a trei membri, facuta de Biroul Politic Municipal.

"Biroul Politic Municipal al PNL Braila, intrunit in sedinta extraordinara, a luat decizia de excludere din BPM a urmatorilor membri: Vacu Becleanu Adrian, Bucalau Alexandru si Candel Leonard Mihael. In niciun caz nu au plecat din partid 300 de membri, asa cum au anuntat ei in conferinta de presa. Unitatea si forta de grup a echipei PNL Braila nu este afectata de aceste plecari, pe care nu le consideram ca fiind pierderi majore", a declarat Danaila.