Vicepresedintele PDL Traian Igas a declarat pentru AGERPRES, vineri seara, ca propunerea facuta de presedintele Romaniei liderilor USL de a demisiona in schimbul implicarii parlamentarilor opozitiei in ducerea la bun sfarsit a procedurii parlamentare de revizuire a Constitutiei demonstreaza ca pentru seful statului conteaza mai putin mandatul pe care-l exercita si il intereseaza mai mult sa lase in urma sa o Romanie cu o perspectiva mai buna.

'Este clar ca avem nevoie de modificarea Constitutiei, avem nevoie de o noua Constitutie care sa se plieze pe situatia actuala din Romania. Presedintele Romaniei si Partidul Democrat Liberal au sustinut in permanenta ca avem nevoie de revizuirea Constitutiei. Presedintele Romaniei intelege ca nu putem sa avem un stat modern fara o Constitutie moderna. In dorinta de a vedea lucrurile duse la bun sfarsit in directia buna pentru Romania este dispus la a renunta la o parte din mandatul domniei sale tocmai pentru a avea o Romanie moderna', a declarat vicepresedintele PDL.

Traian Igas a adaugat ca 'presedintele a dat dovada ca este parolist, iar atunci cand promite ceva se tine de cuvant'.

'Pentru domnia sa conteaza in momentul de fata mai putin mandatul pe care-l exercita si-l intereseaza mult mai mult sa lase in urma domniei sale o Romanie cu o alta perspectiva, o perspectiva mai buna', a declarat liderul democrat-liberal.

Intrebat despre posibilitatea ca gestul anuntat de seful statului de a 'demisiona in timp util' in cadrul scrisorii adresate celor trei presedinti de partid din opozitie este posibil sa aiba loc mai devreme decat termenul anuntat, respectiv dupa revizuirea Constitutiei, Traian Igas a afirmat: 'presedintele ramane in continuare un om de cuvant'.

'Eu cred ca maine daca am avea o Constitutie revizuita, este dispus sa-si demisia in urmatorul moment. Dar nu poti sa faci acest gest in conditiile in care cei carora care le-ai lansat o propunere nu o iau in considerare. Consider ca propunerea presedintelui de a-si da demisia va fi luata in considerare in momentul in care Constitutia este revizuita', a mai declarat vicepresedintele PDL.

Presedintele Traian Basescu a trimis vineri o scrisoare liderilor Opozitiei in care isi exprima disponibilitatea de a demisiona in cazul in care acestia vor accepta revizuirea Constitutiei asa cum ea a fost ceruta prin referendumul din noiembrie 2009, dar si propunerea sa de reducere a mandatului sefului statului la 4 ani, astfel incat alegerile legislative sa se desfasoare anul acesta simultan cu alegerile prezidentiale.