Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca rezolutia care va fi adoptata, sambata, la Congresul PSD privind interzicerea colaborarii cu PDL si cu Traian Basescu vizeaza, de asemenea, necolaborarea cu Mihai Razvan Ungureanu, transmite Mediafax.

Intrebat daca rezolutia care va fi adoptata include o "necolaborare" cu Mihai Razvan Ungureanu, presedintele PSD a raspuns: "Bineinteles, dar nu-i puteam pune pe toti membrii PDL, reali sau ascunsi. Ca domnul Ungureanu e membru PDL de fapt, dar nu e inca ... ".

Ponta a precizat ca USL nu colaboreaza cu "tot ce se naste din Traian Basescu".

"Sigur, nici nu stim cum se va numi viitorul partid al domnului Ungureanu. Cam tot ce se naste din Traian Basescu nu poate sa colaboreze cu USL. Viitorul PDL si al domnului Ungureanu e greu de anticipat, importanta este decizia noastra", a spus Ponta.

El a mai spus ca in sedinta Comitetului Executiv al PSD a fost ratificata convocarea, sambtata, a Congresului PDL si propunere, adresata acestui for, de adoptare a celor trei rezolutii privind candidatii sub formula USL, tandemul presedinte-premier si, respectiv, cea referitoare la interdictia colaborarii cu Traian Basecu si PDL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezolutii, iar una dintre acestea "prevede categoric ca PSD nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL".

Ponta a aratat ca o alta rezolutie se refera la participarea PSD in alegerile sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la functia de presedinte si a unui candidat la cea de prim ministru.

"Este o rezolutie care va fi adoptata de catre Congresul PSD, eu vorbesc in numele PSD, dar vor fi si in Congresele PNL si PC. Una dintre cele trei rezolutii prevede categoric ca PSD, vorbesc in numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL. Fiind votata de catre Congres, are valoare statutara, pentru ca numai Congresul poate sa schimbe. Daca-l va schimba vreodata, eu nu cred", a precizat Ponta.