USL organizeaza, sambata la Romexpo, un miting de proportii impotriva guvernarii PDL si a lui Traian Basescu. Organizatorii au anuntat participarea a 10.000 de membri de partid la acest eveniment, care are ca scop transmiterea unui mesaj de forta si unitate a tandemului Ponta-Antonescu. Cei doi lideri vor fi oficial validati drept candidati ai USL pentru functia de premier, respectiv candidat la presedintia Romaniei. Desi initial evenimentul avea in program si lansarea candidatiilor USL la locale, s-a renuntat la acest punct din cauza neintelegerilor pe candidaturile de la sectorul 6.

Evenimentul va debuta cu congresele extraordinare ale celor trei partide care alcatuiesc Uniunea Social Liberala - PNL, PSD si PC unde fiecare formatiune politica va vota trei rezolutii.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat vineri ca social-democratii vor adopta in Congresul de la Romexpo o interdictie cu valoare statutara de necolaborare cu PDL. "O rezolutie care va fi adoptata de catre Congresul PSD, una din cele trei, prevede categoric ca PSD nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL.

Fiind votata de catre Congres, are valoare statutara pentru ca numai Congresul poate sa o schimbe, daca o va schimba vreodata, dar eu nu cred", a declarat Ponta.

Presedintele PSD a adaugat ca a doua rezolutie se refera la desemnarea sa si a liderului PNL Crin Antonescu pentru functiile de premier, respectiv candidat la alegerile prezidentiale din partea USL. "A treia este cu decizia la nivel de Congres a participarii noastre in alegeri sub forma USL la locale, parlamentare si prezidentiale", a adaugat Ponta.

Totodata, prim-vicepresedintele PNL Mihai Voicu a explicat intr-un interviu acordat HotNews.ro ca cele trei rezolutii sunt hotarari ale congresului care vor avea valoare statutara.

"Sunt documente care nu pot fi rasturnate, anulate, la alt nivel decat tot la nivelul congresului PNL. Faptul ca toti membrii partidului, prin reprezentantii lor, delegatii la Congres, vor aproba aceste documente este un semnal foarte puternic", a explicat prim-vicepresedintele PNL, Mihai Voicu intr-un interviu acordat HotNews.ro.

De asemenea, liberalii si social-democratii vor face un execitiu de imagine si isi vor valida noile achizitii politice. PNL il va valida pe Sorin Frunzaverde in functia de vicepresedinte al PNL iar social-democratii vor anunta primarii si parlamentarii care au parasit PDL si vor participa pe listele USL la alegerile locale.

"Scopul acestui eveniment este pentru a inaltura orice speculatie vis-a-vis de tensiunile din interiorul USL. Dorim sa transmitem si sa aratam unitatea si forta USL", au explicat organizatorii.

Dupa congresele separate, toti membrii PSD, PNL si PC se vor reuni in pavilionul mare de la Romexpo unde este programat mitingul USL. La eveniment vor participa 10.000 de membri de partid care urmeaza sa valideze tandemul Victor Ponta-Crin Antonescu.

Potrivit organizatorilor Victor Ponta, in calitatea de premier al Romaniei sustinut de USL va prezenta programul de guvernare in timp ce Crin Antonescu isi va rosti discursul din postura de prezidentiabil.

Liviu Dragnea va fi amfitrionul evenimentului si va prezenta delegatiilor atat invitatii USL cat si pe cei care vor tine discursurile. Potrivit desfasuratorului primul care va lua cuvantul va fi presedintele PC, Daniel Constantin, urmat de primarul Sorin Oprescu, Victor Ponta si Crin Antonescu. Organizatorii au estimat ca discursurile vor dura aproximativ 2 ore.

Evenimentul va fi incheiat in stil triumfator in aplauze, ovatii, baloane si confetti.

Initial, la evenimentul organizat de USL era prevazuta si lansarea candidatilor la locale insa aceasta a fost amanata din cauza neintelegerilor dintre PSD si PNL pe desemnarea candidatilor la primariile de sector. La sectorul 6 cele doua partide nu au reusit sa ajunga la un consens, PSD sustinandu-l pe senatorul Gabriel Mutu in timp ce liberalii nu vor sa renunte la candidatura lui Rares Manescu iar conservatorii au pledat pentru Stefan Florescu.