"Sunt hotarat sa-i predau dlui MRU [n.r. Mihai Razvan Ungureanu] o lectie de drept penal (e specialitatea mea)! In zilele urmatoare, in calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva Premierului si a ministrilor care au contrasemnat o hotarare de guvern [prin care se acorda primariilor bani din rezerva bugetara] vadit ilegala. Acestia au comis infractiunea de abuz in serviciu si au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 localitati din judet care nu au primari PDL!", scrie presedintele PSD, Victor Ponta, intr-o postare pe blog.

Sub titlul "Plangere penala impotriva Premierului Mihai Razvan Ungureanu", liderul social democrat precizeaza ca a intrat in posesia listei localitatilor din judetul Gorj care au primit bani prin ordonanta de urgenta si a constatat ca niciuna dintre acestea nu este condusa de primari ai USL.

"Gorjul are 70 de localitati, acestea fiind conduse de 51 primari USL (PSD+PNL+PC, inclusiv cele 2 municipii), restul de 16 apartinand PDL si 3 PNG .[...] Si daca cumva sufera de «sindromul Roberta», ii ajut eu - din 51 localitati conduse de USL, au primit bani de la guvern - ati ghicit - ZERO! De la PDL si aliati, din 19 au primit bani 19!", sustine Victor Ponta. Liderul PSD a postat pe blog si lista localitatilor din Gorj care au primit bani, precum si sumele alocate.

"Premierul Ungureanu dupa ce si-a epuizat dramoleta cu trantitul usii la Coalitie, a capitulat rusinos dupa o saptamana, incercand insa in stil securist sa bage si soparla ca banii sunt dati indiferent de culoarea politica si doar pe criterii foarte transparente. Acum, daca cititi lista, criteriul e chiar foarte foarte transparent MITA si SPRIJIN pentru CLIENTELA POLITICA a PDL (partidul domnilor Basescu si Ungureanu). Sunt convins ca MRU va fugi la DEX, sa vada definitia termenului «ipocrizie», daca nu are timp sa mai mearga la scoala sa invete si altele: «demagogie», «minciuna» etc.", scrie liderul social-liberal.