Elena Udrea a negat miercuri seara, la B1 TV, intalnirea dintre Traian Basescu si liderii democrat-liberali, despre care HotNews.ro a scris in premiera marti. Intrebata de Robert Turcescu daca "a fost sau nu a fost", Elena Udrea a afirmat: "N-a fost. Deloc, presedintele nu a fost" la acea intalnire.

Ea a negat si ca presedintele le-a transmis democrat-liberalilor ca trebuie sa obtina mai mult de jumatate din scorul USL, asa cum a scris miercuri agentia Mediafax, citand surse de la aceeasi intalnire din Modrogan, dar a precizat ca PDL-istii sunt constienti de acest lucru.

"Nu s-a transmis un astfel de mesaj, explicit sau adus din partea cuiva", a sustinut sefa PDL Bucuresti.

In ceea ce priveste rezultatele la alegerile locale, un scor bun pentru PDL "incepe cu 3", a precizat Udrea, care a subliniat insa ca nu are "spaime legate de politica" in cazul in care se vor pierde alegerile din Bucuresti.

"S-au mai intamplat si altora", a argumentat ea, invocand exemplul lui Vasile Blaga, care a pierdut in 2008 in fata lui Sorin Oprescu "si azi e presedintele Senatului si un lider important al partidului".

"Un singur politician si-a construit cariera numai pe victorii, si acela e Traian Basescu", a mentionat ea, adaugand ca un scor bun in Bucuresti ar insemna un rezultat peste media nationala a partidului.

Intrebata despre disputele din partid, Elena Udrea nu a negat existenta acestora, dar a spus ca acestea sunt un lucru normal: "Intr-un partid e putin mai rau decat intr-o familie", a argumentat ea, plastic.

Elena Udrea a sustinut ca a avut o relatie de prietenie cu actualul lider al PSD, Victor Ponta.

"Am avut o relatie buna, in familie. Mai luam masa cu el, ne mai vizitam ... dar astea sunt vremurile de demult. Dupa ce a devenit presedintele PSD am constatat ca Elena Udrea a devenit principala tinta a atacului lui", a spus ea, chestionata despre acest subiect.

Lidera PDL Bucuresti a afirmat ca pentru Victor Ponta "e mai usor sa atace femeile", exemplificand cu cererea acestuia de demitere a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Tine de caracter si lucrurile acestea nu le mai schimbi la 40 de ani", a comentat Udrea.

Un alt subiect abordat s-a referit la discutia despre intelectuali si implicarea acestora in viata politica.

Intrebata daca si marinarii sunt intelectuali, Elena Udrea a raspuns: "Depinde, cei care au absolvit academia..."

Robert Turcescu a intrebat-o in acest moment daca si Traian Basescu este un intelectual.

"Daca privim stricto sensu, ca a terminat o facultate, poate fi considerat un intelectual. Daca privim in cealalta privinta, daca are preocupari intelectuale, trebuie sa ne spuna cineva daca se incadreaza", a precizat ea.

In ceea ce priveste aparitia unei noi forte de drepta, pornind de la declaratiile facut marti seara de premierul Mihai Razvan Ungureanu, Elena Udrea a afirmat ca acesta "poate sa lanseze un proiect politic de dreapta" si ar avea "cu siguranta" sustinerea PDL.

"La acest moment poate fi liderul in jurul caruia sa se construiasca o noua forta politica de dreapta. Are o cota de incredere buna, ceea ce ii da posibilitatea sa adune in jurul sau pe toti cei care ar dori sa construiasca acum aceasta forta politica de dreapta", a afirmat Udrea.

"Din toate framantarile noastre legate de construirea unei forte politice puternice de dreapta cred ca ne-am putea canaliza eforturile de a construi aceasta forta in jurul lui Mihai Razvan Ungureanu".