Deputatul PDL de Timis Gheorghe Ciobanu si-a anuntat, miercuri, demisia din partid. Purtatorul de cuvant al PDL Timis, Oana Gaita, a precizat pentru Mediafax ca Gheorghe Ciobanu si-a prezentat miercuri demisia la partid, prin intermediul unui consilier.

"Biroul Permanent Judetean al PDL, care este forul abilitat in acest caz, a luat nota de demisia domniei sale, care este un act unilateral", a spus Gaita.

Ciobanu era vicelider al grupului PDL din Camera Deputatilor. El a ocupat in trecut functiile de subprefect al judetului Timis si de consilier local la Timisoara, iar in perioada 2002-2003 a fost director executiv la clubul Poli AEK Timisoara. In perioada 1990-2001, Ciobanu a lucrat la Vama Timis, ajungand, de la revizor vamal, director al Directiei Regional Vamale Timis.

In ultima saptamana, mai multi lideri ai PDL, in frunte cu Sorin Frunzaverde, au plecat din partid, mergand la USL. Printre demisionari se afla fostul primar al Slatinei, Darius Valcov, care era liderul PDL Olt. Acesta s-a inscris in PSD si va candida din partea USL pentru un nou mandat de primar. Marti, presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu, prim-vicepresedinte al PDL Neamt, a anuntat ca se va inscrie in PNL si va candida din partea USL pentru un nou mandat.