Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti, la aniversarea Academiei Romane, ca el crede ca politica romaneasca are profunda nevoie de intelectuali, apelul sau fiind "Lasati intelectualii sa faca politica", transmite Mediafax.

Ungureanu a spus ca aniversarea Academiei arata ca "in cultura nationala exista perenitate, exista traditie, exista valori, pe care nici vremurile, nici regimurile nu le-au schimbat".

"Cred in valoarea intelectualului in politica si ma bucur ca pot spune acest lucru astazi, in ambianta Academiei Romane. (...) Cred ca este nevoie sa recunoastem ca politica romaneasca are profunda nevoie de intelectuali, pentru ca acolo unde sunt ei, unde se implica, bolile democratiei capata solutie (...). Educatia este democratica, educatia se adreseaza tuturor. Cunoasterea este, insa, prin natura ei, nedemocratica: unii cunosc, altii, nu. Si cred ca intelectualii au tot dreptul sa vina spre politica, transformand-o in cea mai nobila arta a vietii", a spus premierul.

Ungureanu a concluzionat cu un apel: "Lasati intelectualii sa faca politica. Lasati-i sa critice. Critica lor va fi intotdeauna o critica blanda, lipsita de patima, lipsita de invective. Lasati intelectualii sa vorbeasca, lasati-i sa vorbeasca despre politica (...). La capatul fiecarei fraze se ascunde, de fapt, un inteles. Si poate ca acest inteles reprezinta o solutie. Lasati-i sa vina spre administratia centrala si locala".

Academia Romana sarbatoreste, marti, 146 de ani de la infiintare, printr-o Adunare generala solemna, aflata in curs.