"Nu imi voi duce la troc, la mezat, la iarmaroc votul pe care il am, care deocamdata este un vot asa-zis de aur, poate se schimba lucrurile. Nu ma intereseaza sa am conversatii nici cu unii, nici cu ceilalti [n.r. din Opozitie sau de la Putere], voi judeca cu mintea proprie daca exista ceva util pentru societate si nu voi ezita sa votez", a declarat senatorul independent Mircea Geoana marti, intr-o conferinta de presa, informeaza Mediafax. Politicianul a subliniat ca va ramane senator independent pana la finalul actualei legislaturi.

El le-a cerut reprezentantilor Opozitiei si Puterii sa il scoata din socotelile pe care eventual si le fac in Senat cu privire la votul si orientarea sa.

"Cred ca acest joc de-a greva parlamentara - venim cand avem majoritate cu traseistii buni si fugim din Parlament cand traseistii rai dau majoritate altcuiva - face rau Opozitiei si discrediteaza atat Opozitia cat si Puterea actuala", a afirmat senatorul.

Mircea Geoana a mai spus ca in Romania exista astazi "un teren enorm pentru exprimarea unui alt mod de a face politica si alternativa la actuala situatie a sistemului politic nu va intarzia sa apara, tot din societate, de la cetateni, de la oameni politici care inteleg ca asa nu mai merge".

"In conditiile in care exista o dezbatere serioasa cu privire la politica economica nationala, daca din intamplare Guvernul va avea o idee buna, nu voi ezita sa o sustin. Daca va avea Opozitia, total accidental, sau poate chiar au o idee buna, nu voi ezita sa o sustin, daca intra in aceasta logica legata de trei lucruri importante, ce facem cu economia nationala, cum o redresam, cum facem cu transparenta si buna guvernare si cum facem ca actualul sistem politic sa primeasca o forma de alternativa", a mai spus Geoana.

Intrebat daca a fost contactat in ultima vreme de fostii colegi din PSD, Geoana a raspuns: "Mai degraba bezele laterale prin presa si cred ca le-ar crapa obrazul de rusine sa ma contacteze, dupa modul in care am fost tratat si au abandonat pozitia dupa care se uita, astazi, cu atat de mult jind, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor".