Sursa foto: Agerpres

Presedintele Traian Basescu a participat, luni noaptea, in Modrogan, la o discutie cu liderii PDL si l-a ironizat pe Silviu Prigoana, candidatul acestei formatiuni la primaria Capitalei, intrebandu-l: “Ai negociat toata primaria cu Oprescu sau au ramas bucati nenegociate?”, a declarat pentru HotNews.ro o sursa prezenta la discutii. Potrivit sursei citate, mai multi lideri i-ar fi cerut lui Emil Boc sa-si anunte candidatura la primaria Clujului, insa seful statului ar fi inchis subiectul declarand ca “nu trebuie sa-i spuna cineva lui Boc ce trebuie sa faca, hotaraste singur”. Prezenta lui Traian Basescu luni noapte in Modrogan, nu si continutul discutiilor, a fost confirmata de alte doua surse pentru HotNews.ro

  • UPDATE “Nu m-am intalnit cu domnul presedinte de la ultima intrevedere in Parlament, deci nu avea cum sa ma intrebe; dar nu vad ce am de negociat cu domnul Sorin Oprescu… eu voi fi primar general peste 2 luni si dansul va fi un bun specialist medic”, a declarat Silviu Prigoana, la TVR Info.

Alti pedelisti s-ar fi plans de faptul ca partidului ii “lipseste organizarea la varf”, in timp ce Emil Boc le-ar fi raspuns ca “lipseste organizarea la baza”. Acestea ar fi fost o parte din discutiile la care a participat, luni, noaptea, seful statului, dupa sedinta conducerii PDL, relatate de o sursa din partid pentru HotNews.ro.

PDL a convocat, luni seara, o sedinta a Biroului Permanent, care a durat mai bine de 4 ore. La finalul sedintei, Emil Boc a declarat ca municipiul Bucuresti reprezinta o prioritate majora pentru PDL.

“Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştie toată lumea este faptul că PDL este pregătit să câştige alegerile locale şi să continue guvernarea după 2012 alături de actualii parteneri de guvernare. Am discutat aspecte care ţin de campania electorală locală, inclusiv municipiul Bucureşti care reprezintă o prioritate majoră pentru PDL. Vom organiza lansările de candidaţi atât la nivel naţional, cât şi regional pentru alegerile locale', a afirmat Boc, citat de Agerpres.

Sedinta PDL si discutiile ulterioare cu Traian Basescu au avut loc pe fondul unei puternice crize interne, generate de plecarea primarului Cristian Popescu Piedone la USL, numit in decembrie 2011 de Elena Udrea seful de campanie al PDL Bucuresti, de renuntarea la semnarea protocolului cu UNPR si de excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid. Pe de alta parte, exista informatii ca si primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, si-ar negocia in aceste zile transferul la USL. Ontanu a criticat la sfarsitul saptamanii PDL, acuzandu-l de "balbaiala si indecizie" si de masuri care au “dus la saracirea populatiei”.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni seara, dupa sedinta conducerii, că în câteva zile vor fi anunţaţi şi candidaţii partidului la primăriile sectoarelor 2, 4 şi 5, după ce la sectoarele 1, 3 şi 6 au fost stabiliţi Theodor Paleologu, Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, iar pentru primăria capitalei a fost desemnat candidat Silviu Prigoană.

'Candidaţii la sectoarele unde nu i-am anunţat vor fi anunţaţi în zilele următoare. Constat că interesul pentru PDL Bucureşti este în continuare foarte mare, dar haideţi să ne uităm ce contracandidaţi avem de la USL. Deocamdată cei de la PSD şi PNL nu au reuşit să aibă candidaţi, să se înţeleagă pe propunerile pe care trebuie să le facă. PDL Bucureşti este într-o etapă mult mai bună decât cea în care se află USL şi în câteva zile vă anunţăm şi ceilalţi trei candidaţi', a spus Elena Udrea, citata de Agerpres.