Congresul USL din 7 aprilie are drept scop eliminarea oricarei speculatii pe seama increderii intre partenerii din cadrul Uniunii, a declarat luni la TVR Info senatorul PSD Ilie Sarbu. Ideea, avansata initial de Victor Ponta - care a revenit ulterior insa asupra declaratiei, de introducere in statut a interdictiei de a colabora cu PDL, a fost calificata de Sarbu drept o "greseala".

"Congresul din 7 aprilie va elimina orice speculatie, pentru ca au fost tot felul de discutii induse ca o sa fie pacalit dl. Antonescu, ca n-o sa fie el nominalizat; congresul stabileste premierul si candidatul la presedintie... nu vom introduce in statut interdictia de a colabora cu PDL; ar fi o greseala sa introduci in statut acest lucru, e o decizie atat cum s-au mai luat", a declarat Ilie Sarbu, in cadrul emisiunii Foc Incrucisat.

"In 7 aprilie cand avem cele trei partide un congres extraordinar si imediat dupa aceea vom avea un prim congres al USL, la toate cele trei partide in Statut se va trece o interdictie expresa ca sa nu poata fi modificata tot de un alt congres de a colabora cu PDL", a declarat Ponta la TVR Info.​