Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a declarat, marti, ca nu se gandeste, deocamdata, sa paraseasca PDL, dar ca, daca ar fi sa plece, nu s-ar indrepta in niciun caz spre USL: "Astazi nu. Nu stiu ce se va intampla. Depinde ce se va intampla. Oricum, daca plec nu ma duc la USL", a afirmat Monica Macovei, raspunzand la intrebarea daca ia in considerare plecarea din PDL, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul PDL a adaugat ca deocamdata nu se impune organizarea unui congres extraordinar in partid. "Inainte de alegerile locale in nici un caz. Nu stiu ulterior, sa vedem, sa discutam cu colegii".

Europarlamentarul Monica Macovei sustine, marti, la Cluj, conferinte despre justitie si buna guvernare, la invitatia Asociatiei Tinerilor Greco-Catolici ASTRU-Cluj.

Monica Macovei se opune deciziei de luni a Biroului Permanent National al PDL de a-l exclude din partid pe europarlamentarul Cristian Preda, ea declarand ca va lupta pentru ca acesta sa ramana in PDL.

Decizia de excludere a lui Cristian Preda a venit dupa ce deputatul Silviu Prigoana a depus o cerere in acest sens, pe motiv ca Preda a continuat sa il atace public dupa ce partidul l-a desemnat drept candidat la Primaria Capitalei.