Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni seară, la Cluj, că nu este de acord cu excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda şi că va lupta pentru rămânerea acestuia în PDL.

'Nu sunt de acord cu propunerea BPN de a-l exclude pe Cristi Preda. Trebuie acceptate şi criticile, chiar dacă sunt publice. Asta arată că suntem un partid divers, cum nu sunt alte partide care sunt monolit. În ceea ce mă priveşte voi face tot ce pot şi mă voi lupta ca această propunere de excludere să nu fie adoptată de CNC', a subliniat Monica Macovei citat de Agerpres.

Membrii Biroului Permanent Naţional al PDL au votat luni pentru excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid. Deputatul Silviu Prigoană a depus o cerere pentru excluderea lui Cristian Preda din PDL cu motivul că acesta a continuat să-l atace public şi după ce partidul l-a desemnat drept candidat la Primăria Capitalei.

UPDATE: Sondaj IMAS pentru Adevarul:USL 48,4% din intenţiile de vot; PDL este de 18,6%, Partidul Poporului-Dan Diaconescu are 16,6%, iar UDMR 7% din intenţia de vot.