Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni seara, pentru AGERPRES, ca nu intelege motivele pentru care Sorin Frunzaverde a plecat din partid si considera ca trecerea in opozitie nu este o dovada de caracter.

'Am fost surprinsa si eu, dar nu l-am cunoscut foarte bine. Vreau sa spun ca a pleca dintr-un partid si a fi independent mi se pare un lucru care poate fi justificat, dar a pleca la opozitie mi se pare din punct de vedere moral absolut nejustificat. Si nu am inteles nici motivele pentru care a plecat. Am ascultat motivele spuse la acea conferinta de presa: statul politienesc, faptul ca sunt ascultate telefoanele. Nu inteleg motivul plecarii, ii sunt ascultate telefoanele de cineva din PDL? Eu nu am inteles de ce a plecat, pe mine nu m-a lamurit si a pleca la opozitie nu mi se pare o dovada de caracter', a spus Monica Macovei.

Sub genericul 'Tinerii si politica', europarlamentarul Monica Macovei sustine la Cluj luni si marti conferinte despre justitie si buna guvernare, despre organizarea si functionarea sistemului judiciar, transparenta guvernamentala si bugetara. Seria de conferinte va continua miercuri la Baia Mare. In cadrul turneului, Monica Macovei va vizita, printre altele, Memorialul Durerii si Cimitirul Saracilor din Sighetu Marmatiei. Conferintele sustinute de europarlamentarul PDL au loc la invitatia Asociatiei Tinerilor Greco-Catolici ASTRU-Cluj.