Dupa ce spatamana trecuta, conducerea PDL s-a confruntat cu o criza de autoritate generata de demisia lui Sorin Frunzaverde si mai multi lideri ai PDL au cerut revenirea in prim plan al tripletei Blaga-Videanu-Berceanu, luni democrat liberali au decis sa-l numeasca pe Vasile Blaga sef de campanie. Astfel, Vasile Blaga va conduce campania electorala a PDL pentru alegerile locale. Potrivit surselor Hotnews.ro, propunerea ca Blaga sa coordoneze campania electorala a fost facuta de Emil Boc in sedinta conducerii partidului. De asemenea, numirea lui Blaga apare in contextul in care Guvernul a anuntat, tot luni, ca va aloca fonduri pentru proiectele locale, dupa ce, in urma cu o saptamana, premierul Ungureanu acuzase presiuni politice din partea coalitiei de guvernare.

Vasile Blaga si Elena UdreaFoto: AGERPRES

Surse democrat-liberale spun ca numirea lui Vasile Blaga in functia de coordonator al campaniei electorale reprezinta o concesie fata de aripa care-l contesta pe Emil Boc in partid.

Totodata, decizia vine dupa ce guvernul a anuntat, tot luni, ca va aloca fonduri pentru proiectele locale, dupa ce, in urma cu o saptamana, premierul Ungureanu acuzase presiuni politice din partea coalitiei de guvernare.

Presedintele PDL a sustinut ca Vasile Blaga este "cea mai buna solutie" a PDL pentru acest post. "Avand in vedere experienta pe care o are in conducerea campaniei electorale, dar si tinand cont de faptul ca o parte din membrii comisiei de alegeri candideaza in alegerile locale, cea mai buna solutie pe care am propus-o BPN este ca, la fel ca si in campaniile anterioare, Vasile Blaga sa conduca si campania electorala pentru alegerile locale", a explicat Emil Boc.

Sapatamana trecuta dupa demisia lui Sorin Frunzaverde, nemultumirile liderilor PDL din teritoriu din cauza banilor si lipsa unei strategii coerente pentru campania electorala au amplificat tensiunile din PDL. O parte din democrat liberali au atacat actuala conducere PDL, pe seful Guvernului, Mihai Razvan Ungureanu si au cerut public revenirea greilor PDL Blaga-Videanu-Berceanu la butoanele partidului.

De asemenea, Blaga s-a declarat dezamagit de modul cum actuala conducere a PDL a gestionat plecarea lui Frunzaverde la PNL. Pentru a evita demiterea in bloc, conducerea PDL in frunte cu Emil Boc a lansat oferta de pace: rezolvarea problemei banilor si implicarea garzii vechi in campania electorala.

Totodata, BPN al PDL a decis, la inceputul lunii ianuarie, infiintarea unei Comisii privind organizarea alegerilor, sub coordonarea lui Emil Boc. Din aceasta comisie faceau parte Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Elena Udrea si Vasile Blaga.

Comisia urma sa se ocupe cu elaborarea strategiei electorale a partidului pentru anul electoral 2012.

Tot luni, Biroul Permanent National al PDL i-a numit presedinti interimari ai organizatiei Caras Severin, decapitata dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde, pe primarii din Otelul Rosu si din Herculane.

De asemenea, senatorul Mihai Nita va conduce organizatia PDL Olt si va pregati alegerile locale, dupa ce fostul primar al municipiului Slatina, Darius Valcov, a demisionat saptamana trecuta din PDL si a trecut la PSD.

Citeste si: