Surse din Coalitia de Guvernare au declarat pentru HotNews.ro ca premierul Ungureanu si liderii Coalitiei de guvernare au ajuns la o intelegere pentru alocarea de bani din fondul de urgenta aflat la dispozitia premierului catre proiecte din teritoriu. "Banii sint mai putini decit au cerut liderii Coalitiei si vor merge catre proiecte in derulare", au declarat sursele mentionate.

In urma cu o saptamana, premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta coalitiei dupa ce liderii PDL i-ar fi cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului a declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii, potrivit unor surse citate de agentia Mediafax. Seful Guvernului le-a cerut atunci sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti la discutii. Potrivit surselor citate de agentia de presa, lista cu solicitari cuprindea in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.

Intre timp, din PDL si-au dat demisia doi importanti lideri locali: Sorin Frunzaverde (seful CJ Caras Severin) si Darius Vilcov (primar Slatina), care au anuntat ca vor candida din partea USL la alegerile locale din 10 iunie.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a convins coalitia ca fondurile catre administratiile publice sa fie alocate pe baza a doua principii, respectiv pentru proiecte europene in derulare care necesita cofinantare si pentru achitarea arieratelor, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Primul-ministru a reusit sa convinga liderii coalitiei sa aloce fonduri catre administratiile publice locale pe baza a doua principii, adica pentru proiectele europene care necesita cofinantare si sunt in derulare, respectiv pentru achitarea datoriilor restante, asa numitele arierate. Centralizararile solicitarilor vor fi facute de prefecti, acestia o vor trimite catre Ministerul Administratiei si Internelor, iar ministrul Gabriel Berca o va prezenta premierului. Vreau sa mai subliniez faptul ca alocarile de fonduri vor fi efectuate fara a se tine cont de culoare politica", a spus Suciu.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, intrebat daca la sedinta coalitiei s-a decis alocarea de bani pentru primarii, ca "nu s-a stabilit nimic".

"Nu am stabilit nimic astazi", a spus Oltean inaintea sedintei BPN, intrebat despre HG privind banii pentru primarii.

La randul sau, presedintele PDL, Emil Boc, a evitat sa precizeze daca in sedinta coalitiei s-a discutat despre alocarea de bani pentru primarii, el aratand ca la reuniunea coalitiei s-au stabilit "prioritatile coalitiei in plan legislativ, la Senat".