Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, si-a dat demisia luni dimineata din aceasta functie, dar si din cele de presedinte al Biroului permanent Judetean al PDL Caras-Severin si prim-vicepresedinte al acestei formatiuni politice, relateaza Agerpres.

"Astazi a fost inregistrata demisia mea cu numarul 4017, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, care va intra in vigoare incepand de miercuri, 4 aprilie. Totodata, sambata, 31 martie, am demisionat din cele doua functii politice, de presedinte al PDL Caras-Severin si prim-vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal", a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, Sorin Frunzaverde.

Atributiile presedintelui vor fi preluate de vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Fostul democrat-liberal Sorin Frunzaverde declarase, duminica seara, ca luni dimineata isi va anunta demisia de la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, dupa ce a renuntat la calitatea de membru al organizatiei PDL Resita, respectiv prim-vicepresedinte al PDL.

"Am renuntat la calitatea de membru al Organizatiei Resita a PDL, am demisionat din functiile de presedinte al Biroului Permanent Judetean PDL Caras-Severin, respectiv prim-vicepresedinte al Biroului Permanent National PDL si maine dimineata (luni, 2 aprilie - n.r.) imi anunt demisia de la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin", preciza Sorin Frunzaverde, intr-o interventie la Antena 3.

Intrebat daca si-au dat demisia din PDL si cei 38 de primari democrat-liberali care si-au anuntat intentia de a pleca din partid, Frunzaverde a apreciat ca acestia au "alt ragaz de timp". "Sigur, depinde de fiecare cum va aborda aceasta trecere, acest demers politic, pana la urma. Evident insa ca lucrurile se vor consuma. Ei au facut ceea ce au spus vineri ca fac", a declarat Frunzaverde.

Fostul lider-democrat liberal a respins totodata acuzatiile ce i-au fost aduse dupa anuntul privind plecarea din PDL si viitoarea candidatura la CJ Caras-Severin din partea opozitiei.

"Ganditi-va ca eu sunt in acest partid de 22 de ani si am fost in acest partid si cand avea sase la suta sau sapte la suta ani de zile si nu am plecat. Nu. Am plecat pentru ca efectiv, de mai bine de patru ani de zile (...) exista o, hai sa spunem, diferenta de opinii intre mine si ceilalti fosti colegi ai mei. Efectiv, am inceput un demers politic care eu cred ca se va concretiza intr-un proiect politic la nivel national. Este adevarat, incepe de aici, din Caras-Severin, din vest, si acesta este motivul pentru care am facut ceea ce am facut", a afirmat Frunzaverde.

El a enumerat si cateva din motivele ce l-au determinat sa plece din Partidul Democrat Liberal, afirmand ca nu a fost de acord cu modul in care a fost derulat exercitiul bugetar, 'lipsit de descentralizare', 'profund centralist', dar nici cu reducerea salariilor si pensiilor. De asemenea, Frunzaverde l-a invocat si pe presedintele partidului, Emil Boc, caruia i-a sugerat, ca si alti colegi de partid, sa candideze la Cluj.

"Faptul ca dupa ce, sigur, in calitate de prim-ministru, a vorbit, cum era si fireste, in numele executivului pe care l-a condus, Emil Boc l-a dus la 9%, 8% si in final a fost nevoie sa avem o schimbare de guvern. S-a intors la partid, el, Emil Boc, si acum vorbeste in numele partidului, ceea ce inseamna o condamnare sigura si pentru partid", a declarat Frunzaverde.