USL va depune, pe 17 aprilie, o motiune de cenzura care va consemna nu doar "cedarea premierului Ungureanu in fata UDMR" in chestiunea UMF Targu Mures, ci si "cedarea in fata intereselor straine de a vinde ce a mai ramas din resurse", a anuntat duminica liderul social-democrat Victor Ponta, citat de Mediafax: "De maine incepand, avand in vedere noile realitati de la Camera si de la Senat, vom pregati motiunea de cenzura, care va fi depusa imediat dupa Paste, pe 17 aprilie".

Victor Ponta a mai spus ca spera ca la motivele acestei motiuni de cenzura sa nu se adauge "cedarea in fata dorintei baronilor care inca au ramas la PDL".

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Mihai Razvan Ungureanu, in care ii solicita, in contextul informatiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri catre primariile PDL, sa nu cedeze "santajului exercitat de liderii PDL" asupra sefului Guvernului.

Hotararea de guvern, aprobata in sedinta de marti a Executivului, privind infiintarea liniilor maghiare de studii la UMF din Targu Mures a fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial, avandu-i ca si contrasemnatari pe ministrul Educatiei, dar si pe presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. Actul normativ stabileste ca la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures va fi infiintata o noua Facultate, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza.