Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a anuntat sambata ca PDL Bucuresti va merge cu candidati proprii in alegerile locale din vara. "Noi nu am avut nici ezitari, nici balbaieli. De la noi nu a plecat niciun primar. Noi am ramas pana ieri pe ceea ce am decis. Decizia de astazi este urmare a ceea ce s-a intamplat nu in organizatia PDL ci in organizatia UNPR". Udrea a mai precizat ca faptul ca alianta electorala nu s-a materializat "nu inseamna ca nu ramanem parteneri cu UNPR la nivel national si la Bucuresti". De partea cealalta, UNPR a transmis un comunicat de presa prin care anunta ca "ramane un partener loial in Coalitia de guvernare".

Elena Udrea ca PDL va propune pentru primaria Sectorului 1 pe Toader Paleologu, pentru primaria Sectorului 3 pe Liviu Negoita, pentru primaria Sectorului 6 pe Cristian Poteras. Candidatul PDL la Primaria Generala a municipiului Bucuresti este Silviu Prigoana. Presedintele PDL Bucuresti a precizat ca in zilele urmatoare vor fi anuntati si candidatii PDL pentru sectoarele 2, 4 si 5. "Sunt sectoarele unde erau candidatii colegilor de la UNPR. In acest moment, avem analize prin care sa ne desemnam proprii candidati. Sunt cateva propuneri. In zilele urmatoare vom anunta si candidatii pe care nu i-am anuntat azi", a declarat Udrea.

"PDL este cel mai mare, cel mai important si cel mai bine organizat partid la nivelul municipiului Bucuresti, ca urmare isi poate asuma sa candideze cu membrii sai, cu candidati proprii, la alegerile din aceasta vara. [...] Am avut pana astazi discutii avansate cu colegii de la UNPR, cu cei de la PNTCD si cu cei de la Partidul Ecologist dar, in urma modificarilor intervenite in filiala UNPR Bucuresti, am decis ca protocolul pe care trebuia sa il semnam astazi nu va mai fi semnat iar alianta electorala pe care urma sa o facem astazi nu se va mai face. Asta nu inseamna ca nu ramanem parteneri cu UNPR la nivel national si la Bucuresti" a motivat Elena Udrea decizia partidului.

Aceasta a explicat ca motivul anularii semnarii protocolului este faptul ca intelegerea se baza pe o formula in care atat PDL cat si UNPR aduceau cate doi primari mari. In urma anuntului facut vineri de presedintele PSD, Victor Ponta, potrivit caruia Cristian Popescu Piedone va candida sub sigla USL, "PDL a decis ca este mai bine sa mearga singur", a precizat presedintele filialei bucurestene a partidului.

"Vom candida cu candidati proprii, orice discutii despre colaborarea cu UNPR, cat si cu PNTCD sau cu Partidul Ecologist urmand sa se faca in zilele urmatoare", a adaugat Elena Udrea adaugand ca "suntem un partid care stie sa faca parteneriate. Suntem un partener loial atunci cand avem astfel de colaborari si eu cred ca, in continuare, vom putea sa gasim formule prin care, in Capitala, proiectele bucurestenilor sa aiba sustinere cat mai mare", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a precizat ca decizia organizatiei Bucuresti nu va afecta aliantele formate de organizatiile din teritoriu. "Decizia BPN nationala a fost ca fiecare organizatia sa isi faca propriile aliante la nivel local sau nu."

Intrebata daca cele doua partide vor semna un pact de neagresiune, presedinta PDL Bucuresti a precizat ca, in opinia sa, o astfel de intelegere nu ar fi necesara: "Noi ramanem, in continuare intr-o coalitie la guvernare. Ramanem, din punctul nostru de vedere, si la Bucuresti intr-un parteneriat care nu neaparat trebuie sa fie formalizat intr-o alianta electorala."

UNPR a remis un comunicat de presa catre Hotnews.ro in care precizeaza ca "a luat decizia de a avea la nivelul Bucurestiului candidati proprii pentru fiecare primarie de sector".

"UNPR are cea mai puternica si cea mai organizata echipa politica din Capitala. Strategia adoptata pentru Bucuresti urmareste maximizarea sanselor UNPR. De asemenea, s-a tinut seama de imperativul finalizarii la timp a pregatirilor pentru campania electorala", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit comunicatului de presa "UNPR a stat la guvernare intr-o perioada dificila pentru Romania, pentru asigurarea stabilitatii economice si politice. UNPR a militat si militeaza pentru adoptarea proiectului privind taxarea marilor averi, militeaza pentru stabilitatea Romaniei si UNPR ramane un partener loial in Coalitia de guvernare".