Partidul Democrat Liberal are nevoie de o singura voce, iar liderii sai ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa munceasca mai mult, a declarat sambata, secretarul general al PDL, Ioan Oltean citat de Agerpres. Liderul democrat-liberal a accentuat necesitatea unor reactii si atitudini unitare.

Intrebat daca actuala conducere a partidului risca sa isi piarda functiile in urma plecarii lui Sorin Frunzaverde din PDL, Ioan Oltean a declarat: "categoric este exclusa o asemenea asertiune. Conducerea PDL nu este pusa in pericol. Un singur lucru este foarte mare nevoie sa se produca in continuare: o singura voce. Partidul sa vorbeasca aceeasi limba si toti liderii PDL sa vorbeasca mai putin si sa munceasca mai mult. Cred ca partidul are nevoie de reactii si de atitudini unitare. PDL a fost intotdeauna un partid care a actionat unitar in momente cruciale. E un moment crucial, suntem in faza premergatoare alegerilor locale, partidul trebuie sa aiba o actiune unitara si va avea".

Secretarul general al PDL a mai precizat ca, in opinia sa, convocarea unui congres extraordinar al PDL inainte de alegerile locale ar fi "o nebunie" si le-a cerut colegilor de partid sa dea dovada de maturitate si de responsabilitate.

"Sigur, nemultumiri cu totii avem, nimeni nu este multumit in lumea aceasta de tot ce se intampla si nici in PDL sau alta forta politica. Dar nemultumirile personale nu trebuie sa se rasfranga negativ asupra unui partid politic. Aici e nevoie de foarte multa maturitate, de foarte multa responsabilitate, iar mai mult decat oricand, partidul are nevoie acum de unitate. Nu convoci structuri inalte ale partidului, de anvergura, inainte de alegerile locale. Este absolut o nebunie. Dupa alegerile locale pot fi provocate sau convocate orice fel de alegeri, orice fel de structuri, pentru a se analiza rezultatele care sunt pozitive sau mai putin pozitive", a afirmat liderul democrat-liberal.

Intrebat daca premierul Mihai Razvan Ungureanu este responsabil de tensiunile din PDL, Ioan Oltean a raspuns: "premierul Ungureanu este un premier independent, el nu are implicatii politice in PDL, el conduce un guvern politic sustinut in totalitate de PDL. El nu este un om politic, el conduce un guvern politic".