​"Banuiesc ca Piedone, sef de campanie la PDL, o sa scape Bucurestiul de Elena Udrea, si atunci nu pot sa-i urez decat succes lui Piedone", declara liderul PSD, Victor Ponta, anul trecut, dupa anuntul ca Piedone va coordona campania electorala a PDL-Bucuresti, facand referire la demersul "Salvati Bucurestiul de Elena Udrea" - condus de primarul sectorului 4. Tot atunci, liderul PNL, Crin Antonescu, descriea situatia ca fiind "un circ acceptat de toata lumea", in timp ce presedintele PC, Daniel Constantin, il cataloga pe Piedone drept "ridicol" dupa ce acesta anunta ca va candida din partea UNPR la locale. Liderul PC spunea despre Piedone ca "nu va fi nici primul, nici ultimul traseist politic" si ca " a devenit <>".

Liderii USL despre plecarea lui Piedone la Putere in 2011Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

In decembrie 2011, liderul PSD Victor Ponta intepa PDL-ul ca este "asa de bun" incat a avut nevoie sa aduca un membru PC pentru a coordona campania electorala si amintea de campania dusa de Piedone - "Scapati Bucurestiul de Elena Udrea".

Victor Ponta (PSD): Banuiesc ca Piedone, sef de campanie la PDL, o sa scape Bucurestiul de Elena Udrea, si atunci nu pot sa-i urez decat succes.

"Asa de bun e PDL in Bucuresti incat nu sunt in stare sa aiba un om care sa le conduca campania electorala si l-au adus pe un membru al PC. Dnul Piedone impreuna cu dnul Chiliman si cu dnul Vanghelie sunt cei trei initiatori ai proiectului "Scapati Bucurestiul de Elena Udrea". Deci, banuiesc ca Piedone, sef de campanie la PDL, o sa scape Bucurestiul de Elena Udrea, si atunci nu pot sa-i urez decat succes lui Piedone", a reactionat Ponta la anuntul liderului PDL Bucuresti de desemnare a lui Piedone drept coordonator al campaniei PDL-UNPR pe Bucuresti. (sursa: EVZ)

Crin Antonescu (PNL): E un circ acceptat de toata lumea

Tot luna noiembrie 2011, Crin Antonescu, declara ca situatia creata prin anuntul lui Cristian Popescu Piedone ca va candida din partea UNPR la primaria Sectorului 4 reprezinta "un fel de circ acceptat de toata lumea".

"Domnul Piedone, comisarul fara arme, unde e acum? Ca inteleg ca formal el continua sa fie in randurile unui partid - PC -, ca nu am auzit sa demisioneze din PC. Eu nu am nimic impotriva domnului Popescu, imi dau seama ca e un candidat redutabil, pentru ca a avut o buna prestatie in calitate de primar, dar am ajuns sa facem un fel de circ acceptat de toata lumea", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul liberal s-a intrebat atunci unde "in lumea civilizata se mai intampla asa ceva".

Daniel Constantin (PC): Piedone e ridicol. A devenit "Canuta, om sucit"

Inainte ca Piedone sa fie prezentat drept sef de campanie al PDL-UNPR, imediat dupa anuntul sau ca va candida din partea UNPR, liderul PC, Daniel Constantin il cataloga pe Cristian Popescu Piedone ca fiind "ridicol".

"Domnul Piedone devine ridicol. Cand imi da telefon ca el vrea neaparat la primaria capitalei, cand anunta public ca nu pleaca de la sectorul 4. Cand demisioneaza, cand revoca demisia, cand revoca revocarea. Azi ne anunta ca pleaca sigur la UNPR, dar mai sta in PC pana in 2012. A devenit <>", scria pe site-ul partidului, Daniel Constantin, liderul PC.

"Nu va fi nici primul, nici ultimul traseist politic. Insa, daca mai are un dram de onoare, sa-si dea demisia astazi din PC si sa plece la putere. Altfel se face de ras pe sine si pe cei pe care ii reprezinta. Cetatenii sectorului 4 nu merita un primar lipsit de demnitate si onoare. Asocierea cu Basescu si Oprea va fi aspru sanctionata de cetateni!", mai scria Daniel Constantin.

Cristian Popescu Piedone (Partidul Conservator) este candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Primaria Sectorului 4, a anuntat, vineri, presedintele PSD si co-liderul USL, Victor Ponta. In decembrie 2011, Elena Udrea, presedintele organizatiei PDL Bucuresti, l-a anuntat pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, drept coordonatorul campaniei PDL-UNPR Bucuresti pentru alegerile din 2012 dupa ce, cu o luna inainte, anuntase ca va candida sub sigla UNPR.

"Nu mi-am tradat si nu imi tradez cetatenii Sectorului 4. Am ramas loial lor", a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, in urma anuntului facut de liderul PSD.