Presedintii organizatiilor din Bucuresti apartinand Partidului Democrat Liberal (Elena Udrea), Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (Neculai Ontanu), Partidului National Taranesc Crestin Democrat (Alex Stefanescu) si a Partidului Ecologist Roman (Ovidiu Demetrescu) vor semna sambata, 31 martie 2012, protocolul de infiintare a Miscarii pentru Noul Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.Potrivit surselor Hotnews.ro nu vor fi anuntati candidatii Aliantei pe sectoare, acestia urmand sa fie validati in zilele urmatoare.

Semnarea protocolului va avea avea loc incepand cu ora 11.00, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Balcescu.

Cu o luna jumatate inaintea campaniei electorale, candidatul pentru primaria Capitalei nu este inca stabilit, numele cel mai vehiculat ramane in continuare Silviu Prigoana care este sustinut puternic de Elena Udrea.

Totusi, in urma conflictelor interne cu intelectualii PDL, Silviu Prigoana a anuntat public ca nu mai doreste sa fie candidatul PDL pentru primaria Capitalei. In ultimele zile Prigoana a facut o serie de declaratii contradictorii. Intr-un interviu pentru Ziare.com, Prigoana a declarat ca a primit multe oferte, dar momentan nu a luat nicio decizie, aflandu-se in faza de negocieri.

"Am primit multe propuneri oficiale. Suntem in cadrul discutiilor si negocierilor, nu este nimic batut in cuie. Am avut discutii cu Partidul Poporului, am avut discutii cu foarte multe ONG-uri, asociatii, fundatii", delcara Prigoana pentru Ziare.com.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si Partidul Democrat Liberal vor forma o Alianta pentru Noul Bucuresti la alegerile locale, iar in cel mult zece zile protocolul aliantei va fi semnat, a declarat pe 22 martie presedintele UNPR, Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

Potrivit surselor HotNews.ro, alianta negociata de Elena Udrea cu UNPR prevede candidati si liste comune pentru posturile de primari de sector, viceprimari si consilieri locali. Astfel, in protocolul de sustinere, candidaturile pe sectoare ar urma sa fie impartite astfel: 1, 3, 5 si 6 ar reveni democrat liberalilor iar UNPR va nominaliza candidati la 2 si 4. Primarii in functie Liviu Negoita (sectorul 3) si Cristian Poteras (sectorul 6) vor fi sustinuti pentru un nou mandat iar pentru primaria sectorului 1 ca varianta este luata in calcul candidatura deputatului Teodor Paleologu iar la sectorul 5 Stefan Pirpiliu. UNPR ii sustine pe Neculai Ontanu la sectorul 2 si Cristian Popescu Piedone la 4.

  • sector 1 -Teodor Paleologu - PDL
  • sector 2 - Neculai Ontanu - UNPR
  • sector 3 - Liviu Negoita - PDL 
  • sector 4 - 
  • sector 5 - Stefan Pirpiliu - PDL 
  • sector 6 - Cristian Poteras - PDL

UPDATE Cristian Popescu Piedone a anuntat vineri ca se intoarce in PC si va candida din partea USL pentru sectorul 4.

Citeste si: Haos in PDL Bucuresti in pragul campaniei electorale/ Surse: Oamenii sunt demobilizati, nu mai stiu ce se intampla