Conducerea Partidului National Liberal nu a mandatat pe nimeni sa poarte o discutie cu Gheorghe Flaca in vederea afilierii la acest partid, se arata intr-un comunicat transmis joi seara de PNL si citat de Agerpres.

"Conducerea PNL a precizat in repetate randuri pozitia sa in ceea ce il priveste pe domnul Gheorghe Falca si activitatea domniei sale. Avand in vedere faptul ca Gheorghe Falca este exponentul unui sistem corupt patronat de Traian Basescu nu dorim ca numele nostru sa fie asociat cu numele acestuia", se arata in comunicatul de presa.

Precizarea vine dupa ce in mass-media au aparut informatii potrivit carora primarul Aradului, secretarul executiv al PDL Gheorghe Falca, ar fi fost contactat de liderii liberali in vederea afilierii la PNL. Falca a declarat joi ca a fost "contactat pentru o dreapta puternica", mentionand ca liberalii cu care a vorbit i-au spus ca nu au incredere in PSD.

Intrebat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, despre informatiile potrivit carora s-ar pregati plecarea sa din PDL, Falca a raspuns ca a fost contactat "pentru o dreapta puternica".

"Colegii liberali care au vorbit cu noi nu au incredere in PSD", a spus Falca, mentionand ca nu doreste sa ofere numele celor cu care au vorbit.

El a mai spus ca "nu primarii fac o dreapta puternica".

Intrebat daca este de partea lui Boc sau de partea lui Blaga in PDL, Falca a spus ca nu face o astfel de impartire.

Finul sefului statului a mentionat ca atat Boc, cat si Blaga, trebuie sa contribuie la succesul partidului.