Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat miercuri ca are "o dubla dezamagire" privind plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, spunand ca ii pare rau pentru acest lucru si ca s-ar fi asteptat "ca o parte importanta din conducerea partidului sa fi fost azi-dimineata la Resita", informeaza Mediafax. Vasile Blaga a precizat ca Emil Boc sau Ioan Oltean ar fi trebuit sa mearga la Resita pentru ca ei sunt cei care au negociat intrarea lui Sorin Frunzaverde in Biroul Permanent National al PSD, in calitate de prim-vicepresedinte.

Vasile Blaga a declarat, cu ocazia unei deplasari la Timisoara, ca lideri ai PDL ar fi trebuit sa fie prezenti, miercuri, la Resita, pentru a prelua organizatia judeteana Caras-Severin de la Sorin Frunzaverde.

"Cineva trebuia sa fie acolo, sa vedem la cine ramane cheia si stampila organizatiei. Lucrurile acestea nu s-au intamplat, deci sunt si lucruri de corectat si in activitatea noastra. Domnul Boc sau domnul Oltean ar fi trebuit sa fie astazi [n.r. miercuri] la Resita, pentru ca, pana la urma, cu dansii a negociat domnul Sorin Frunzaverde atunci cand a acceptat si a intrat in Biroul Permanent National ca prim-vicepresedinte", a declarat Vasile Blaga.

Presedintele Senatului a adaugat ca este de doua ori dezamagit de evenimentele din aceste zile.

"Eu incerc o dubla dezamagire, ca sa ii spun asa, chiar daca pot fi de acord cu foarte multe dintre cele spuse de Sorin Frunzaverde, si nu le spune pentru prima data. Daca tineti minte, lucrurile acestea el le-a spus si in timpul campaniei interne din partid, deci nimic nou, despre centralizarea bugetului si o spune ca pe de-o parte vrem descentralizarea, pe de alta parte in unele ministere bugetul s-a centralizat chiar mai rau decat pe vremea lui Vacaroiu, sunt de acord cu el aici. In sfarsit, cred ca nu trebuia sa plece din partid si ca puteam contribui la renasterea partidului si el ar fi putut sa o faca. Eu cred ca ii datoram mult Partidului Democrat, si eu, si el, si altii. Pana la urma, si Sorin Frunzaverde a ajuns de trei ori ministru promovat de Partidul Democrat si de aceea, pe de-o parte, imi pare rau ca a plecat", a afirmat Blaga.

"Acum, fiecare pe drumul lui. Eu cred ca e nevoie mai mult decat oricand ca partidul sa se adune, sa fim mai uniti ca niciodata. Am si o a doua dezamagire. Totusi, Sorin Frunzaverde a fost pana astazi [n.r. miercuri] prim-vicepresedinte al partidului, or, stiindu-se aceasta situatie a problemelor pe care el le are sau le ridica, m-as fi asteptat ca o parte importanta din conducerea partidului sa fi fost azi-dimineata la Resita. Sa ne intelegem, bun, pleaca Sorin, nu stim cine o sa mai plece, sigur, are o influenta mare in judet, probabil ca vor mai pleca si parlamentari si primari. Nu cred ca toti, pentru ca, in sfarsit, asa sunt anunturile astazi, viata o va arata cine ramane si cine pleaca", a precizat Blaga.

Intrebat daca Emil Boc ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte al PDL, Blaga a spus ca fiecare decide pentru functia sa. "Nu eu hotarasc asta. Fiecare poarta raspunderea functiilor pe care le are", a declarat presedintele Senatului.

Blaga a comparat plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL cu cea a lui Bogdan Niculescu Duvaz.

"As compara plecarea lui Frunzaverde cu plecarea lui Duvaz, dar la alta scara. Duvaz a fost unul dintre colegii nostri seriosi, cu multa notorietate, un om foarte cult, care facea fata oricarei dezbateri publice. Numai ca stiam noi lucrurile astea, in interiorul partidului, dansul nu avea o foarte mare sustinere in teritoriu tocmai pentru ca a candidat intr-o alta organizatie decat cea din Bucuresti, unde era nascut. La Sorin Frunzaverde, situatia a fost alta. Sorin a fost un om foarte iubit in partid si asta ma mira, nu stiu cum va construi el dreapta in USL pentru ca, sa nu uitam, sunt oameni de stanga acolo, foarte puternici", a spus Blaga.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a confirmat, marti seara, ca va fi candidatul USL pentru sefia CJ, din partea PNL. "Voi fi candidatul USL, din partea PNL, la presedintia CJ Caras-Severin si voi fi membru PNL. Propunerea mi-a fost facuta astazi", a declarat Frunzaverde pentru Agerpres. Informatiile privind o viitoare despartire a lui Sorin Frunzaverde de PDL au aparut marti dupa-amiaza.

Politicianul a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa, motivele despartirii de PDL si trecerii in tabara PNL: "Haosul administrativ, vrajba politica si statul politienesc care sufoca orice comunitate si sufoca economic si Romania. Cred ca optiunea pe care eu si o parte din colegii mei o avem din punct de vedere al dezvoltarii Romaniei difera de optiunea conducerii PDL. Un numar important de lideri ai PDL au incercat sa ma determine sa nu am aceasta abordare. Despre aceste teme pe care le-am abordat azi aici eu vorbesc de 4 ani, in toate instantele de partid. Nu s-a intamplat nimic, in continuare este asa." Frunzaverde nu exclude varianta ca "un numar de lideri ai PDL sa considere firesc ceea ce am facut si sa ma urmeze, dar nu imi propun acest lucru."