Senatorul Mihai Nita a fost ales presedinte interimar al PDL Olt, de Biroul Permanent Judetean al PDL Olt, in urma demisiei din partid a primarului municipiului Slatina, Darius Valcov, informeaza Agerpres. Valcov, ales presedinte al organizatiei judetene democrat-liberale in 2010, a demisionat marti din partid iar mandatul lui de primar al municipiului Slatina a incetat miercuri, in urma unui ordin emis in aceeasi zi de Institutia Prefectului Olt.

Senatorul de Olt Mihai Nita a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Biroul Permanent Judetean al PDL Olt va ramane neschimbat. Acesta a adugat ca are drept scop obtinerea la alegerile locale a unui rezultat similar celui din 2008, chiar daca acest lucru va fi mai dificil in conditiile in care Darius Valcov ar putea candida ca independent sau reprezentand alt partid decat PDL.

Deputatul Daniel Barbulescu si secretarul general al PDL Olt, Dan Balasescu, au anuntat ca nu vor pleca din partid si vor ramane in PDL Olt chiar daca organizatia judeteana de partid este nemultumita de conducerea centrala a formatiunii.

"La Slatina partidul va avea de suferit semnificativ, nu e un lucru pe care sa-l ascundem. Toti [n.r. Daniel Barbulescu, Dan Balasescu] am intrat in PDL pentru Darius Valcov, dar viata politica a partidului trebuie sa mearga inainte. Am discutat cu activistii nostri, este un moment greu pentru PDL Olt dar trebuie sa strangem randurile si sa continuam actiunile in vederea alegerilor locale", a declarat deputatul Daniel Barbulescu.

Cei doi paralmentari democrat-liberali de Olt au declarat, miercuri, ca la Bucuresti, conducerea PDL cunostea nemultumirile liderului judetean Darius Valcov, dar nu s-a actionat pentru o mai buna comunicare, probabil considerandu-se ca Valcov va candida pentru un nou mandat de primar la Slatina din partea PDL si va castiga.

Darius Valcov a demisionat marti din PDL motivandu-si demisia prin faptul ca promisiunile primite de la conducerea centrala a partidului si de la ministrii partidului in sensul finantarii unor investitii de interes major pentru locuitorii municipiului Slatina nu au fost onorate si organizatia PDL Olt nu a fost respectata.

Mandatul lui de primar al municipiului Slatina a incetat miercuri, in urma unui ordin al institutiei Prefectului, avand in vedere ca normele in vigoare privind alesii locali sanctioneaza primarii care parasesc partidele pe care le-au reprezentat in momentul in care au fost alesi, cu pierderea mandatului.

"Astazi a fost emis Ordinul Prefectului privind constatarea incetarii de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Slatina", a anuntat, miercuri, directorul Cancelariei prefectului judetului Olt, Petre Lupu.

Primaria Slatina va fi condusa, pana la alegerile locale, de unul dintre cei doi viceprimari PDL in functie, Ana Anghel si Dan Balasescu. Miercuri urmeaza sa se intruneasca in sedinta extraordinara Consiliul Local Slatina pentru a stabili prin vot cine va indeplini pana la alegeri atributiile primarului in urma plecarii lui Darius Valcov. Aceasta, in varsta de 35 de ani, se afla la al doilea mandat de primar al municipiului Slatina, ultimul fiind obtinut cu 82% din voturi.