Potrivit surselor HotNews.ro, Vasile Blaga s-a intalnit, marti seara, in cerc restrans cu oamenii sai.

Mihaela Popasustine ca daca Frunzaverde pleaca din partid alaturi de 42 de primari din judetul Caras-Severin, cat si primarul Slatinei, Darius Valcov, atunci "Emil Boc ar trebui sa-si asume aceste pierderi si sa-si dea demisia din fruntea PDL".

"As indrazni sa cred ca in zilele urmatoare va trebui sa convocam chiar un Congres Extraordinar al PDL, care sa aleaga conducerea partidului...daca Emil Boc isi depune mandatul, asta nu inseamna ca am rezolvat problema, noua ne trebuie o conducere ferma, e o parere personala si sa nu mi-o luati ca un punct de vedere al PDL", a declaratVasile Gherasim la TVR Info.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta de luni a Coalitiei dupa ce liderii PDL i-ar fi cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului a declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat luni pentru realitatea.net, ca in prezent partidul a ajuns "intr-o situatie de neimaginat", intrucat "primarii sunt sufocati in datorii", atat primarii, cat si parlamentarii sunt mintiti, iar vinovat este Emil Boc, cel care a girat o asemenea situatie.

"Premierul Ungureanu nu are nicio problema cu PDL. Partidul are o problema cu presedintele Emil Boc si cu cei care reprezinta partidul in coalitia de guvernare, unde se intalnesc si cu premierul [...] Traim numai minciuni, numai promisiuni si nu s-a facut nimic [...] Eu consider ca este una dintre cele mai grave situatii ale PDL, din anul 2000 incoace", afirma Cezar Preda.

Traian Basescu i-a atentionat pe greii PDL

Potrivit surselor Hotnews.ro, in interiorul PDL exista tensiuni si conflicte privind modul cum se gestioneaza pregatirea campaniei electorale.

Nemultumirea presedintelui Traian Basescu este legata de faptul ca liderii vechi ai PDL nu se implica in strategia pentru campania electorala si, mai mult de atat, acestia creeaza conflicte la nivel local cu UNPR.

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 18 martie, intr-un interviu acordat B1 TV, ca "greii PDL au drepturi foarte mari" dar nu merg sa candideze la alegerile locale, "pentru ca se tulbura". El nu i-a nominalizat pe acesti lideri, dar a spus ca ei ar trebui sa-si asume candidaturile la primariile marilor orase, asa cum s-a intimplat in 2004 cu el si Emil Boc. Basescu le-a exclus insa din categoria "greilor" din PDL pe ELena Udrea si Roberta Anastase.

Sursele citate sustin ca democrat-liberalii nu au reusit sa-si nominalizeze candidatii pentru alegerile locale, in teritoriu este haos iar reprezentantii garzii vechi evita sa se implice in activitatea partidului si sa fie vizibili la nivel de imagine publica.

La inceputul lunii ianuarie conducerea PDL a decis infiintarea unei comisii care sa organizeze partidul pentru alegerile din acest an. Din aceasta comisie fac parte Gheorghe Flutur si Roberta Anastase, secretarul general Ioan Oltean, vicepresedintele Elena Udrea si presedintele Senatului Vasile Blaga.

Cand s-a decis infiintarea comisiei, conducerea PDL a mizat pe experienta lui Vasile Blaga in campaniile anterioare si relatiile pe care acesta le are in teritoriu insa, acesta a refuzat sa se implice.