Sorin Frunzaverde ar intentiona sa demisioneze din PDL, unde detine functia de prim-vicepresedinte, si negociaza cu PNL, au declarat, pentru HotNews.ro, surse parlamentare.

Sorin Frunzaverde (arhiva)Foto: AGERPRES

Liderii PDL ar fi aflat aceasta informatie de la organizatia judeteana Caras Severin, care este condusa de Sorin Frunzaverde, potrivit surselor citate.

Elena Udrea a declarat, la Palatul Parlamentului, ca nu a fost "informata" de plecarea acestuia, "dar daca este adevarat, este o mare pierdere pentru partid".

Agentia Mediafax scrie, citand surse politice, ca Frunzaverde va candida din partea PNL la alegerile din iunie pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin.

UPDATE 3: Vasile Blaga a declarat marti seara ca nu a discutat cu Sorin Frunzaverde si o sa comenteze informatiile legate de o eventuala demisie dupa ce acesta "isi face precizata pozitia".

Presedintele Senatului a precizat ca nu a avut niciodata vreun conflict cu Sorin Frunzaverde si a precizat ca va incerca sa discute cu acesta, dar nu a parut foarte optimist: "O sa incerc sa vorbesc cu el dar il stiu un om foarte serios si decis. Daca ar fi luat o astfel de decizie nu cred ca..."

UPDATE 2: Deputatul PDL de Caras-Severin Liviu Rusu a declarat pentru HotNews.ro ca, daca Sorin Frunzaverde va face anuntul oficial de inscriere in PNL, el il va urma.

De asemenea, surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca alti doi parlamentari de Caras-Severin ar putea demisiona din PDL - este vorba de deputatul Gheorghe Hogea si senatorul Iosif Secasan.

Aceleasi surse sustin ca aproximativ 40 de primari din judet ar putea sa il urmeze pe Sorin Frunzaverde.

UPDATE Dan Radu Rusanu (PNL): USL il va sustine la presedintia CJ Caras-Severin pe Sorin Frunzaverde

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca organizatia USL Caras Severin il va propune si sustine la sefia Consiliului Judetean pe actualul presedinte al CJ Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, anunta Agerpres.

Intrebat daca Frunzaverde isi va da demisia din PDL si se va inscrie la PNL, Rusanu nu a confirmat dar nici nu a infirmat posibilitatea ca acesta sa treaca la liberali. Liderul PNL a mentionat doar ca Sorin Frunzaverde urmeaza sa faca o declaratie lamuritoare in cursul zilei de miercuri.

Voicu: Frunzaverde nu este inca membru PNL, dar am convenit sa candideze din partea USL la CJ Caras Severin

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca Sorin Frunzaverde nu este inca membru al liberalilor, dar ca acesta va candida la alegerile locale din partea USL, la presedintia Consiliul Judetean Caras Severin.

"Tehnic vorbind Sorin Frunzaverde nu s-a inscris in PNL. Am agreat sa candideze la alegerile din 10 iunie din partea PNL respectiv a USL la presedintia Consiliului Judetean", a afirmat Mihai Voicu, citat de Agerpres.

Conducerea PDL poarta discutii cu Frunzaverde, in incercarea de a-l convinge sa nu plece din partid, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice.

Frunzaverde a intrat in conflicte publice, la nivel declarativ, cu Elena Udrea, si a lasat sa se inteleaga ca nu este de acord cu numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea Guvernului.

"Este atipic sa numesti un sef al Serviciilor in functia de premier, cu atat mai mult cu cat Mihai Razvan Ungureanu a plecat de la Ministerul Afacerilor Externe usor sifonat, dar reabilitat ulterior de Traian Basescu", afirma acesta, la inceputul lunii februarie, citat de Agerpres.

Liderul PDL a declarat atunci ca Mihai Razvan Ungureanu nu are niciun fel de aplicatie fata de Romania reala, care este astazi in strada.

"Nu Romania din Primaverii este cea adevarata. Romania academica nu e cea a contingentului imediat. Din nefericire, Romania nu a avut oameni cu aplicatie imediata in viata romanilor".