Conducerea PDL Bucuresti le-a cerut presedintilor de sectoare sa vina cu propuneri de oameni noi pe lista de consilieri la Consiliul General al Capitalei. Potrivit surselor Hotnews.ro, presedintele organizatiei, Elena Udrea, le-ar fi spus in sedinta liderilor de sector ca nu mai vrea ca partidul sa sustina actualii consilieri locali pentru un nou mandat si ca este timpul sa fie propusi oameni tineri si profesionisti. Sefii organizatiilor de sectoare au la dispozitie o saptamana sa faca propunerile pentru posturile de consilieri municipali, sustin sursele citate.

Elena Udrea nu a putut fi contactata de Hotnews.ro pana la publicarea materialului.

Organizatia PDL Bucuresti este in plin proces de desemnare a candidatilor la alegerile locale. Silviu Prigoana este sustinut puternic de Elena Udrea si cotat drept cel mai bun candidat pentru primaria Capitalei. Prigoana a anuntat pe 22 martie ca renunta la candidatura pentru primaria Capitalei din partea PDL pentru ca democrat-liberalii Cristian Preda, Teodor Baconschi si Teodor Paleologu il critica in presa.

Anuntul facut de Prigoana a creat un adevarat scandal in interiorul organizatiei PDL Bucuresti. Au existat discutii aprinse pe strategia pe care o va aplica organizatia in alegeri. O parte din democrat-liberali, printre care Cristian Preda, Teodor Banconschi si Teodor Paleologu, a pledat pentru un candidat opus total lui Sorin Oprescu care sa reprezinte coerent si activ Bucurestiul.

Acestia au cerut un candidat din randul intelectualilor, fie in persoana Monicai Macovei fie Cristian Preda, care si-a exprimat disponibilitatea in acest sens si prin declaratii publice. Totodata, acestia au refuzat un protocol cu UNPR pentru Capitala, nefiind de acord cu asocierea PDL cu partidul lui Gabriel Oprea.

De partea cealalta, conducerea organizatiei PDL Bucuresti in frunte cu Elena Udrea merge pe sustinerea lui Silviu Prigoana la primaria Capitalei si pe un protocol cu UNPR. "Scopul acestui protocol este castigarea a cat mai multe primarii de sector si a Consiliului General al Capitalei de la USL. Impreuna cu UNPR putem castiga cel putin 4 primarii de sector si sa infrangem USL in Bucuresti", au explicat sursele democrat-liberale.

Alianta negociata de Udrea cu UNPR prevede candidati si liste comune pentru posturile de primari de sector, viceprimari si consilieri locali. Astfel, in protocolul de sustinere a candidaturilor pe sectoare ar urma sa fie impartite in mod egal, astfel primariile 1, 3 si 6 ar reveni democrat liberalilor iar UNPR va nominaliza candidati la 2, 4 si 5. Primarii in functie Liviu Negoita (sectorul 3) si Cristian Poteras (sectorul 6) vor fi sustinuti pentru un nou mandat iar pentru primaria sectorului 1 ca varianta este luata in calcul candidatura deputatului Teodor Paleologu.

UNPR ii sustine pe Neculai Ontanu la sectorul 2 si Cristian Popescu Piedone la 4, iar pentru sectorul 5, cu sanse bune impotriva lui Marian Vanghelie, este cotat Corin Romanescu, conform sondajelor interne.