"Activitatea infractionala derulata de grupul infractional al carui lider a fost invinuitul Boldea Mihail a fost circumscrisa si comiterii unor infractiuni de spalare de bani, respectiv in ajutorul dat unor terte persoane in a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni, respectiv infractiuni legate de traficul de fiinte umane cat si in ajutorul dat in dobandirea unor bunuri imobile (terenuri, cladiri si apartamente) cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni", se arata in referatul intocmit de procurorii DIICOT si prezentat parlamentarilor, scrie Evenimentul Zilei.

Camera Deputatilor a aprobat, marti, prin vot, cererea de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinere si arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea. Ulterior, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis procurorului general, Laura Codruta Kovesi, hotararea Camerei Deputatilor prin care a fost incuviintata cererea de perchezitie domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a deputatului. Odata ce vor intra in posesia documentelor, procurorii DIICOT vor solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie avizarea cererii de perchezitie a lui Mihail Boldea.

Potrivit DIICOT, deputatul independent Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru inselaciune si uz de fals intr-un dosar privind tranzactii controversate cu terenuri si imobile din Galati, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

In referatul intocmit de procurori apar insa si acuzatii de implicare a lui Mihail Boldea in infractiuni de spalare de bani proveniti de la persoane care se ocupau cu traficul de fiinte umane.