Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor, inclusiv cei din Opozitie, au avut luni dupa-amiaza o intalnire in care au hotarat o serie de modificari la Regulament, printre care si desfiintarea condicii de prezenta si inlocuirea sa cu un sistem electronic de urmarire a prezentei, relateaza Agerpres.

Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a declarat dupa intalnire ca noul proiect de Regulament urmeaza sa fie redactat si introdus in plen in cel mult doua saptamani.

"Am eliminat multe dintre suspiciunile care au aparut pe parcursul acestui mandat. Printre propuneri a fost aceea sa nu mai folosim condica, sa folosim un sistem electronic de urmarire a prezentei. Tehnic, unii spun sa modificam cartela de vot, altii, cartela sau legitimatia de acces. Vom gasi din punct de vedere tehnic o modalitate", a spus Mircea Toader.

O alta modificare este aceea ca o data pe luna Guvernul sa-si prezinte activitatea in plenul Camerei Deputatilor timp de o ora.

Toader a mentionat ca parlamentarii care lipsesc de la serviciu vor fi sanctionati asa cum prevede actualul Regulament, prin pierderea indemnizatiilor pe ziua respectiva.

O alta propunere care s-a discutat, dar pentru care nu s-a luat inca o decizie finala, este ca persoanele care au facut scandal in plenul Camerei sa nu mai poata intra in Parlament timp de un an.

Potrivit liderului deputatilor PDL, o alta propunere a fost ca la sedintele comisiilor reunite unde se da votul de investitura ministrilor sau se aproba persoane care sa ocupe anumite functii sa nu mai fie nevoie de cvorum.

La randul sau, liderul deputatilor PSD Mircea Dusa a spus ca participarea liderilor de grup ai Opozitiei la aceasta sedinta nu inseamna ca Opozitia renunta la protestul sau parlamentar pentru ca modificarea Regulamentului ar fi doar una dintre cele patru conditii pe care le-au pus pentru revenirea la lucrari.