Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca opozitia nu va participa la votul din Camera pentru ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea, precizand ca va exista o discutie in USL pe aceasta tema si ca a vazut declaratiile lui Crin Antonescu, insa acesta este la Senat si este istoric, relateaza Mediafax.

Intrebat daca participa la votul de ridicare a imunitatii deputatului Boldea, Ponta a raspuns negativ.

El a adaugat ca nu va participa la vot, "dintr-un motiv foarte simplu: este Camera Deputatilor, conduce doamna Anastase, deci nu sunt probleme la numarat si este infractorul lor".

"Sa vina la serviciu, pentru ca ei chiulesc de la serviciu, si sa voteze. Si va spun si de ce. Data trecuta cand am votat si noi pentru ridicarea imunitatii, daca nu ma insel la doamna Ridzi sau la domnul Pasat, ei au votat contra si dupa aceea au zis ca am votat noi contra. Deci, cu hotii nu trebuie sa te amesteci. Si cu hoatele. Trebuie sa stai departe de ei. Au majoritate in Camera Deputatilor, daca vin la serviciu pot sa voteze maine", a explicat el.

Ulterior, intrebat in legatura cu declaratiile lui Crin Antonescu pe aceasta tema, Ponta a precizat: "Am vazut ce a zis Crin. Crin e la Senat, in primul rand. Inteleg ca votul va fi la Camera. Si azi la USL vom avea o pozitie comuna pe baza acestor argumente juridice. Eu sunt jurist, Crin e istoric, dupa cum stiti".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca este posibil ca parlamentarii USL sa isi intrerupa protestul din Legislativ pentru a putea participa la votarea ridicarii imunitatii deputatului Mihail Boldea.

Solicitarea privind ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea ar putea fi discutata la sesiunea de vot final a Camerei Deputatilor de marti daca documentul de la Ministerul Justitiei ajunge la timp, a anuntat luni presedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase.

La inceputul sedintei de luni a Biroului permanent, solicitarea privind ridicarea imunitatii lui Boldea nu ajunsese in Parlament.

'In momentul in care il vom primi (n.r. - documentul) va merge pentru raport catre Comisia juridica apoi va fi un vot in plen. Noi suntem flexibili, la Comisia juridica ordinea de zi poate fi suplimentata, nu cred ca e niciun fel de problema ca Biroul permanent sa fie intrunit in momentul in care va veni aceasta solicitare. Maine (n.r. -marti) e sesiunea de vot final, in masura in care aceasta solicitare va veni va intra la acel vot cu siguranta', a spus Anastase.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a transmis luni ministrului Justitiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunitatii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru inselaciuni imobiliare.

DIICOT sustine ca Mihai Boldea face parte dintr-un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, alaturi de un avocat din Baroul Galati si un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galati, care se ocupau cu inselaciuni in domeniul imobiliar.