Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat luni ca dezvaluirea facuta de Traian Basescu referitoare la propunerea pe care i-a facut-o lui Victor Ponta pentru functia de premier este "o diversiune" pentru a crea o tema falsa de discutie. La randul sau, Adrian Nastase a declarat ca seful statului venise "pregatit sa arunce chestiunea" la emisiunea de duminica seara, si nu a fost vorba de o propunere serioasa.

Declaratii Ion Iliescu:

  • Ce concordanta gasiti intre declaratia de aseara si tot ce a spus inainte despre USL, despre Ponta, ca chiar daca USL ar castiga nu ar apela la un premier din partea USL-ului. Cine il poate lua in serios? E o diversiune, o cacealma, urmareste sa creeze teme false pentru ziaristi si discutia publica.
  • E vreun partid serios care sa accepte asa ceva? Sa nu ai o majoritate si sa iti asumi guvernarea?
  • Domnul Basescu face jocuri de picioare.

Declaratii Adrian Nastase:

  • O stenograma nu poate sa dea sensul unei intalniri si mie mi s-a parut foarte clar ca in emsiunea de aseara Traian Basescu a venit pregatit sa arunce aceata chestiune ca sa stam sa discutam despre ea in aceasta saptamana. A fost pentru amuzament. Nici pentru el nu era decat o formula de a testa sau a pune in dificultate USL-ul. Care ar fi sensul unui astfel de proiect?
  • Traian Basescu lucreaza intr-un fel pe modul lui Carol al II-lea, care, cand se supara numea un prim ministru, acela organiza anticipate, partidul sau evident castiga. Nu mai suntem in acele vremuri. Tine de o formula mai mult de la est decat de la vest.
  • Nu poti sa spui ca aveai formula din decembrie pregatita cu Mihai Razvan Ungureanu, iar pe de alta parte sa afirmi ca ai facut o propunere serioasa USL-ului. Stenograma nu poate sa arate tonul discutiei. A fost o poveste pe care a vrut sa o arunce pe piata, complet in afara temelor europene serioase.
  • Daca avea o chestiune serioasa iesea imediat dupa aceea sa spuna: "am propus USL-ului si ei nu au acceptat". Faptul ca nu a facut-o arata ca nici el nu s-a luat in serios.