Presedintele Traian Basescu a demonstrat inca odata care este modul de a face politica - "prin diversiune si prin iresponsabilitate, in stilul consacrat", a declarat duminica, pentru Agerpres, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

El a precizat ca niciodata presedintele Basescu nu i-a solicitat in mod direct liderului PSD, Victor Ponta, sa fie premier, respectiv ca acesta sa formeze un guvern, asa cum a afirmat la un post de televiziune, ci a mentionat doar acest lucru, in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni, dar intr-un mod sarcastic.

Daniel Constantin a subliniat totodata ca pozitia delegatiei Uniunii Social Liberale la acea intrevedere cu presedintele a fost foarte clara: demisia presedintelui si alegeri anticipate.

"'In seara aceasta, presedintele ne-a aratat foarte clar inca odata care este modul sau de a face politica, acela prin diversiune si iresponsablitate, in stilul care l-a consacrat. Niciodata in mod direct presedintele nu i-a cerut lui Victor Ponta sa formeze un guvern. Niciodata nu i-a cerut presedintele un raspuns direct lui Victor Ponta daca accepta sau nu sa fie premier. Presedintele a facut referire, la un moment dat, in mod sarcastic, la posibilitatea ca Victor Ponta sa fie nominalizat ca premier. Dar niciodata nu am luat in serios o astfel de modalitate. Chiar daca eu, personal, am incercat la un moment dat sa aduc discutia intr-un registru serios, presedintele a raspuns in acelasi mod sarcastic si total neserios. Pozitia noastra a fost foarte clara: demisia presedintelui si alegeri anticipate", a detaliat presedintele PC.

In opinia acestuia, "ar fi foarte interesant" ca seful statului sa dea publicitatii si stenograma discutiilor cu PDL, asa cum a procedat cu cea referitoare la intalnirea cu USL.

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica seara, la B1 TV, ca i-a propus in februarie, dupa demisia premierului Emil Boc, presedintelui PSD, Victor Ponta, sa preia functia de sef al Executivului, dar acesta nu a acceptat.