​Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Mircea Diaconu, a încetat din viaţă, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Focşani, anunta Agerpres. Diaconu avea 78 de ani şi suferea de o boală incurabilă.

Nascut la data de 28 septembrie 1933 în Vrancea, Mircea Diaconu a absolvit Facultatea de Silvicultură din Braşov în 1952. El a fost secretar general al organizaţiei PSD Vrancea şi consilier judeţean din 1996. Din 2000 şi până în prezent a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că este profund îndurerat de trecerea la cele veşnice a vicepreşedintelui Mircea Diaconu, precizând că acesta a fost un om deosebit, cum rar i-a fost dat să întâlnească. Oprişan a adăugat că odată cu dispariţia vicepreşedintelui Mircea Diaconu, Vrancea pierde unul dintre cei mai buni oameni, care şi-a iubit semenii şi natura: "Astăzi a plecat dintre noi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Mircea Diaconu. A fost un credincios care a iubit, mai presus de orice, oamenii şi natura. Şi-a trăit viaţa cu demnitate, alături de familia pe care a iubit-o din tot sufletul. A părăsit această lume răpus de o boală cruntă. Dumnezeu să-l ierte şi să-l aşeze în rândul celor drepţi!", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.