Presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OF-PDL), Sulfina Barbu, a declarat, sambata, in sedinta Colegiului Director al OF-PDL ca pe 11 iunie va incepe "numaratoarea inversa a tradarii" dintre PSD si PNL, informeaza Agerpres.

Sulfina Barbu a spus ca de la inceputul formarii USL alianta a stat sub semnul fricii "de tradare": care dintre cele doua partide va trada primul.

Presedintele OFPDL a precizat ca la intalnirea de sambata, colegele din teritoriu au venit cu informarea situatiei politice atat a organizatiilor PDL cat si a organizatiilor USL.

"In ultima luna am asistat la evenimente importante: discursul domnului Ponta din Parlament la investirea Guvernului Ungureanu cand PSD a transmis de fapt ca a inteles ca doar printr-o colaborare cu actualul guvern poate sa aiba o sansa sa iasa din Opozitie, cam asa traducem noi mesajul transmis de domnul Ponta in Parlament. Mai vedem ca a venit si randul PNL. In mod surprinzator, cel mai mare critic al PDL, Crin Antonescu, a refuzat propunerea domnului Ponta ca cele doua partide sa isi treaca in statut interdictia de a colabora cu PDL", a declarat Sulfina Barbu.

Sufina Barbu a apreciat ca evenimentele din ultima luna reprezinta "fapte concrete care demonstreaza ca au inceput disensiunile intre PSD si PNL".

Cu ocazia sedintei de sambata, de la Palatul Parlamentului, Sulfina Barbu, a mai declarat ca obligatia fiecarei organizatii judetene de femei este aceea de a promova cat mai multe candidate la alegerile locale astfel incat procentul lor sa fie de aproximativ 30 la suta, relateaza Agerpres.

"Este obligatia fiecarei organizatii judetene sa promoveze candidate si astazi vom sti care sunt colegele candidate pentru functia de primar, in primul rand primarii in functie si vom vedea care sunt candidatele pe care organizatiile judetene le desemneaza", a declarat Sulfina Barbu.

Presedinta Organizatiei de Femei a PDL a precizat ca, in opinia sa, menirea organizatiilor de femei este aceea de a promova cat mai multe "doamne" la alegerile locale pentru functiile de consilieri locali, municipali, judeteni, dar si pentru functiile de primari. "Sper sa avem procentul atins", a declarat Sulfina Barbu, sambata in cadrul unei sedinte a Colegiului Director al OF-PDL.

Sulfina Barbu a anuntat, de asemenea, ca pe ordinea de zi a sedintei de sambata vor fi abordate si probleme precum colaborarea cu institutiile internationale, Fundatia Konrad Adenauer, dar si cu Fundatia de femei a Partidului Popular European (PPE).