Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a anuntat, vineri, la Ploiesti, ca parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile pe tema modificarii Constitutiei, informeaza Mediafax.

In timpul unei conferinte de presa, raspunzand unei intrebari, liderul PNL a declarat ca parlamentarii USL nu vor lua parte la dezbaterile pe tema modificarii Constitutiei.

Crin Antonescu a precizat ca "e suficienta o lege pentru reducerea numarului de parlamentari", precizand ca daca reprezentantii puterii sunt dispusi ca aceasta lege sa fie dezbatuta si adoptata, parlamentarii opozitiei vor participa la dezbateri. "Luni, daca vor sa discute aceasta lege, ne prezentam si am rezolvat jumatate din referendumul mult invocat", a declarat presedintele PNL.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca PDL va continua saptamana viitoare, in Parlament, dezbaterea proiectului de modificare a Constitutiei. "PDL va continua saptamana urmatoare in Parlament dezbaterea pe proiectul de modificare a Constitutiei", a afirmat Sever Voinescu adaugand ca acest proiect "a fost intampinat cu acelasi refuz din partea opozitiei".

Sever Voinescu a mai declarat ca PDL ramane credincios referendumului prin care cetatenii s-au pronuntat pentru un Parlament unicameral si reducerea la 300 a numarului de parlamentari. Potrivit democrat-liberalului, proiectul de revizuire a Constitutiei se afla in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei dupa ce opozitia a blocat discutarea lui intr-o comisie special constituita.