Presedintele PNG, George Becali, a anuntat, vineri, dupa sedinta Consiliului National, ca partidul pe care il conduce, Noua Generatie, va participa la alegerile locale si generale in alianta cu Partidul Romania Mare. Becali a adaugat ca presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, va fi cel care va lua principalele decizii in alianta.

UPDATE "Vom forma doua echipe de lucru pentru negocieri si cei mai buni oameni din PNG care pot bascula intr-un fel sau altul rezultatul alegerilor vor capata functii importante in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dar si in Parlamentul Romaniei", a declarat vineri presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor adaugand ca PRM are toata disponibilitatea de a colabora cu niste oameni "care nu au alt interes decat cel national", relateaza Agerpres.

Vadim Tudor a precizat ca printre obiectivele prioritare ale aliantei se numara modernizarea "adevarata" a Romaniei, depolitizarea serviciilor secrete si debarcarea de la putere a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Va asigur ca pe Sorin Oprescu, eu cel putin, intentionez sa-l debarc de la putere ca prea a jucat la doua capete si prea s-a vazut doar interesul lui", a declarat Vadim Tudor.

Presedintele PNG, George Becali, a declarat vineri ca alianta PNG+PRM a fost optiunea a 99% dintre reprezentantii PNG din Consiliul National. "Vom merge in coalitie impreuna cu PRM. Aceasta este hotararea Consiliului National si este si vointa mea alaturi de vointa lor", a subliniat liderul PNG.

Intrebat daca alianta va avea candidat propriu la alegerile locale, Becali a raspuns: "Vom avea un candidat propriu. Acel candidat il va stabili domnul Vadim. In aceasta alianta, el va hotari toate. Eu nu sunt subaltern."

"PNG e un partid de 2-3%; este si logic si drept ca el [n.r Corneliu Vadim Tudor] sa aiba primul si ultimul cuvant. Daca il contrazici pe domnul Vadim, te certi cu el, si atunci mai bine il las sa faca ce vrea. El va hotara si candidatul la primaria Capitalei si candidatul la prezidentie. Eu voi fi un camarad alaturi de el si il voi sustine, si moral si financiar, din toate punctele de vedere", a explicat liderul PNG.

Intrebat in legatura cu o posibila alianta electorala cu PDL, Becali a explicat ca acest lucru nu mai este valabil recunoscand ca si-ar fi dorit o alianta la nivel national cu democrat - liberalii. "Ce am avut cu PDL la Consiliul General va fi pana la final, inca o luna jumatate, doua", a declarat presedintele PNG.

Becali si-a manifestat speranta ca Elena Udrea, presedinte PDL Bucuresti, va intelege decizia Partidului Noua Generatie de a colabora cu PRM adaugand: "nu pot sa dizolv un partid numai asa de dragul de a o sustine pe dumneaei sau PDL la Primaria Capitalei". Becali a asemanat PDL cu "o capra raioasa cu coada pe sus: dupa ce ca sunt asa cum sunt au tot felul de fite", referindu-se la criticile formulate la adresa sa de Cristian Preda si de Sulfina Barbu, pe care liderul PNG a numit-o "Sulfamida" Barbu.