Fara un candidat puternic la primaria Capitalei care sa-l infranga pe Sorin Oprescu si cu doar doi primari de sector cu sanse sa obtina noi mandate, democrat liberalii cauta solutia castigatoare. Riscul de a pierde batalia electorala in Bucuresti i-a determinat pe democrat liberali sa negocieze un protocol de colaborare si sustinere reciproca cu UNPR. Potrivit surselor HotNews.ro, protocolul va consta in candidati si liste comune pentru posturile de primari de sector, viceprimari si consilieri locali.

Democrat liberalii recunosc neoficial ca au sanse sa castige Bucurestiul numai cu sustinerea UNPR-ului lui Gabriel Oprea. "Scopul acestui protocol este castigarea a cat mai multe primarii de sector si a Consiliului General al Capitalei de la USL. Impreuna cu UNPR putem castiga cel putin 4 primarii de sector si sa infrangem USL in Bucuresti", au explicat sursele democrat liberale.

In urma discutiilor cu UNPR s-a stabilit de principiu ca, in protocolul de sustinere candidaturile pe sectoare sa fie impartite in mod egal, astfel primariile 1, 3 si 6 ar revenii democrat liberalilor iar UNPR va nominaliza candidati la 2, 4 si 5. Primarii in functie Liviu Negoita (sectorul 3) si Cristian Poteras (sectorul 6) vor fi sustinuti pentru un nou mandat iar pentru primaria sectorului 1 ca varianta este luata in calcul candidatura deputatului Teodor Paleologu.

UNPR ii sustine pe Neculai Ontanu la sectorul 2 si Cristian Popescu Piedone la 4 iar pentru sectorul 5 cu sanse bune impotriva lui Marian Vanghelie este cotat Corin Romanescu, conform sondajelor interne.

Democrat libearlii au ca varianta pentru primaria Bucuresti candidatura deputatului Silviu Prigoana care, conform unor sondaje interne este cotat cu 23%.

De altfel, presedintele PDL Bucuresti Elena Udrea a declarat, luni, in cadrul unei emisiuni la B1TV ca partidul ar putea merge la alegerile pentru primaria Capitalei cu Silviu Prigoana. "La primaria generala avem toate sondajele facute, avem si noi o strategie de lansare, surpriza va fi ca noi vom bate la Bucuresti. Domnul Maior nu este, nu este nici domnul Raed Arafat, poate fi domnul Prigoana", a declarat Udrea.

Totodata, democrat liberalii asteapta in zilele urmatoare rezultatul unui nou sondaj facut care are ca scop stabilirea profilului candidatului PDL la primaria Bucuresti. "In urma rezultatului vor fi reluate negocierile cu UNPR si se va nominaliza candidatul eligibil impotriva lui Oprescu", au precizat sursele citate.

De altfel, democrat liberalii ar fi dispusi sa sustina un eventual candidat independent propus de UNPR daca acesta ar fi mai bine plasat in sondaje decat Silviu Prigoana.

PDL Bucuresti intentioneaza sa-si anunte intai candidatii pe sectoare si, la finalul lunii martie, propunerea pentru primaria Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu, intrebat la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV daca PDL are un candidat la Capitala care sa-l infranga pe Sorin Oprescu, a raspuns: "Nu. Eu cred ca in momentul de fata Sorin Oprescu e foarte greu de batut. Indiferent de situatie, trebuie sa joci ca asta e politica. In politica, trebuie sa ai candidati".