Liderul PDL Elena Udrea a declarat agentiei Mediafax ca premierul Mihai Razvan Ungureanu nu cunostea subiectul cand a vorbit despre bazinele de inot si ca se asteapta de la el si de la membrii Guvernului sa nu aiba abordari "de rea credinta", de tipul unor jurnalisti de la Antena 3.

"Referitor la bazinele de inot, ma astept ca membrii Guvernului, primul-ministru, sa nu aiba abordari de tipul unor jurnalisti de la Antena 3. Trebuie sa stii foarte bine subiectul, altfel risti sa vorbesti... Din ceea ce a spus (n.r. - Mihai Razvan Ungureanu) reiesea ca nu stia foarte bine subiectul. Era normal, era de doua saptamani prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multa rigoare, pentru ca riscul este sa ai abordarile unor persoane care vorbesc cu rea credinta", a spus Udrea.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, recent, la postul public de televiziune, ca fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate catre alte programe, adaugand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, deoarece Romania nu este "o tara de inotatori".

"Nu exista programe la minister si la Guvern de construit piscine la sate. Niciun bazin de inot nu s-a facut la sate. Este vorba de bazine didactice sau de polo sau bazine olimpice in marile orase. Cand am venit la minister am gasit zece astfel de bazine in faza de contractare sau platite si doar pentru o parte dintre ele am dat ordin de incepere a lucrarilor. In mandatul meu s-au licitat trei bazine de inot", a adaugat fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ea a spus ca PDL i-a acordat o mare incredere si un mare sprijin lui Ungureanu, pentru ca Guvernul Boc nu a plecat din cauza ca nu a performat.

"Nu, dimpotriva, guvernul Boc si-a facut treaba, a reusit sa lase Romania pe crestere economica, anul trecut am avut una dintre cele mai bune cresteri economice din Europa, a luat masurile cele mai apreciate. Tari ca Italia, Spania, Grecia abia acum iau masurile pe care noi le-am luat de-acum doi ani, deci guvernul Boc a facut ce trebuia facut, cu toate costurile de imagine si electorale. Dar a venit momentul cand a trebuit sa lase locul unui guvern mai popular, unor oameni mai putin uzati, si s-a gasit aceasta formula, ne-am retras toti pentru a-i da noului premier posibilitatea de a avea o echipa neerodata, iar acum este randul premierului sa atinga obiectivele pe care acest guvern si le-a propus si pe care partidul le-a propus acestui guvern", a afirmat Udrea.

Liderul PDL crede ca premierul Ungureanu va trebui sa continue cresterea economica, va trebui sa creasca rata de absorbtie a fondurilor europene, si sa genereze in continuare locuri de munca.

"Anul trecut am avut cea mai mare alocare dintr-un buget al unei tari din Uniunea Europeana pentru investitii, ceea ce a dus la o rata a somajului printre cele mai mici din Europa, doar 7%, Spania are peste 20% somaj, deci va trebui sa continue sa sustina cresterea locurilor de munca, am vazut ca isi propune sa creasca veniturile la buget din combaterea evaziunii fiscale, va trebui sa atinga si acest obiectiv, deci are cateva lucruri de facut, nu este complicat, nu mai are de taiat salarii cum am taiat noi, nu mai are de impozitat pensii, deci lucrurile grele le-a facut guvernul Boc. Are o misiune relativ usoara si, daca reuseste sa-si atinga aceste obiective, cred ca se poate califica pentru orice, inclusiv pentru candidatura la Cotroceni", a spus Udrea.